Hemfixares logotyp

Hemfixare vill ha säkrare smarta hem

Allt fler får upp ögonen för hur det smarta hemmet kan underlätta vardagen. Tekniken som förr bara vände sig till nördarna har nu blivit folklig. Ikeas satsning på smart belysning är ett ypperligt bevis på det. Nu vill allmänheten kunna styra och övervaka hemmet på ett intelligent vis. Olof Mattiasson, VD för Hemfixare som hjälper privatpersoner med tekniska problem, märker av det ökade intresset.

– Konfiguration av smarta hem-lösningar är uppdragstypen som ökar mest just nu, berättar Olof Mattiasson.

Hemfixares främsta styrka är möjligheten att hjälpa till på plats. Denna styrka är avgörande i smarta hem-sammanhang eftersom produkterna måste installeras och konfigureras på plats. Nu vill Hemfixare vässa sitt erbjudande ytterligare och anlitar Karl Emil Nikka för att utbilda företagets anställda inom tekniken. Karl Emil Nikka, grundare till säkerhetsföretaget Nikka Systems, är själv smarta hem-entusiast och satt som jurymedlem i Ny tekniks tävling Sveriges smartaste hem.

– Tekniken har blivit mer lättanvänd med tiden, men för att få säkra lösningar krävs det djupare förståelse än den som produktmanualerna ger. Jag gläds åt att Hemfixare vill göra en seriös satsning för Sveriges säkra och smarta hem, berättar Karl Emil Nikka.

Motsatsen till säkra smarta hem-lösningar har varit ett ständigt återkommande ämne i svensk media under de senaste åren. Många användare har helt ovetandes installerat osäkra övervakningskameror och fjärrstyrningslösningar i sina hem. Det har öppnat upp hemmen för intrång och produkterna har även kapats för att användas i överbelastningsattacker.

– För oss på Hemfixare är det viktigt att kunden både får en fungerande och en säker lösning, en förutsättning är då att vår personal har rätt kompetens, sammanfattar Olof Mattiasson.

För att nå ut på bred front kommer Karl Emil Nikka också att ha en kolumn på Hemfixares webbplats. Där ger han tips och råd kring säkra och smarta hemelektronikslösningar.

För mer information, kontakta Karl Emil Nikka (Nikka Systems) eller Olof Mattiasson (Hemfixare).

Karl Emil Nikka
Grundare av Nikka Systems
+46735181000
ke.nikka@nikkasystems.com

Olof Mattiasson
VD på Hemfixare
+46706652012
olof@hemfixare.se

Nikka Systems är utbildningsföretaget som gör det lätt för dig och dina kollegor att arbeta på ett IT-säkert vis. Genom engagerande utbildningsmaterial instiftar Nikka Systems goda IT-säkerhetsvanor som upprätthålls genom kontinuerlig vidareutbildning. Nikka Systems live-kurser, webbkurser och böcker lanseras våren 2018. Följ Nikka Systems redan nu på FacebookTwitterInstagramLinkedin och Youtube.

Tillhörande pressbilder

Profilbild på Olof Mattiasson Karl Emil Nikka med surfplatta Hemfixares logotyp Nikka Systems logotyp

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkedin
Dela på email
Tipsa via e-post

Presskontakt

Presslinjen går direkt till Karl Emil Nikka som alltid är tillgänglig för medias frågor om IT-säkerhet. Ljud- och videointervjuer kan anordnas från kort varsel från vår egen studio (se exempel från Aftonbladet).

Obs! Använd Signal eller PGP för känsliga frågor.