Detta är svar på en fråga som kommit till Nikka Systems. Vill du också ha svar på en IT-säkerhetsfråga? Ställ den i Säkerhetsbubblan så kan du få svar från oss och tusentals IT-säkerhetsintresserade medlemmar.
Yubikey 4C i nyckelknippa

Yubikey i Android

Bakgrund: Yubikey är en USB-dongel som används för tvåfaktorsautentisering. Den kan användas i stället för eller i kombination med appar såsom Google Authenticator. Yubikey är en av Nikka Systems rekommenderad lösning för tvåfaktorsautentisering.

Fungerar Yubikey med USB-C i Android?

Yubikeyn identifierar sig som ett vanligt tangentbord och fungerar utan anmärkning på operativsystemsbasis. Du kan däremot inte räkna med att alla Android-appar stöder tvåfaktorsautentisering med Yubikey bara för att de stöder TOTP-lösningar såsom Google Authenticator. Det varierar från app till app. Lastpass, lösenordshanteraren jag själv använder, är exempel på en app som stöder Yubikey på Android.

Mer information om Yubikey i Android finns på Yubikeys webbplats.

Lämna en kommentar

Mer från blisäker.se

Nyhetsbrev

Få nyheterna från Bli säker-bloggen till din inkorg en gång per vecka. Läs mer.

Följer du oss?