Selfie på semestern

Lästips: 5 tekniktips inför semestern

Nu stundar sommarsemestern och många svenskar beger sig utomlands. Under utlandssemestern är det flera vanor och rutiner som ändras. Det påverkar sättet vi använder våra uppkopplade enheter, vilket i sin tur ger anledning att fundera lite extra på säkerheten.

Under sommaren tar vi massor med bilder, men säkerhetskopieras de automatiskt när vi saknar tillgång till vårt hemnätverk? Vad behöver vi tänka på ifall vi ansluter mobilen och datorn till hotellets wifi-nät? Och kanske viktigast av allt: har vi lagt in nödinformation på låsskärmen i vår mobil? Både Android-mobiler och Iphone har idag en funktion för att lägga in nödinformation, så att sjukvårdspersonalen kan få fram alla viktiga detaljer om olyckan skulle vara framme.

Läs mer om nödinformation och andra goda tips inför utlandsresan på Fixarbloggen. Där delar vi denna vecka med oss av ”5 tekniktips inför semestern”.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkedin
Dela på email
Tipsa via e-post

Lämna en kommentar

Fler Bli säker-nyheter

Nyhetsbrev

Få Bli säker-nyheterna till din inkorg en gång per vecka. Läs mer.

Följer du oss?