Kontaktlös betalning
Foto: Depositphotos

Podd #84: Sårbara, blippbara Visakort

Tre säkerhetsforskare vid Tekniska högskolan i Zürich har upptäckt säkerhetsbrister i blipptekniken som används för kontaktlösa betalningar. Med hjälp av två vanliga Android-mobiler lyckades de obehörigt utföra transaktioner med Visa-kort som de saknade den rätta pinkoden till. I veckans poddavsnitt diskuterar Tess och Nikka hur stort detta problem är i praktiken samt vad som går att göra åt det.

Tidskoder i avsnittet

  • 00.26 Inledning
  • 01.21 Kapade mejlkonversationer
  • 05.44 Apple godkände adware
  • 10.29 DOH i Chrome 85
  • 13.03 Sårbara, blippbara Visa-kort (veckans huvudämne)

Omtalat i avsnittet

Demonstration av Visakortsattacken

I följande film visar säkerhetsforskarna hur de, med hjälp av två Android-mobiler, kringgår ett Visakorts pinkodskrav. 200 schweizisk franc motsvarar drygt 1 900 svenska kronor. Standardgränsen för kontaktlösa betalningar utan pinkodskrav ligger på 200 svenska kronor enligt Visa.

Attackdemonstration. Video: EMVrace.

Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras tillsammans med.

Denna artikel är publicerad under Creative Commons CC BY 4.0-licens (gäller ej tillhörande bilder där annan fotograf är angiven). Det innebär att du får kopiera, bearbeta och vidaredistribuera materialet.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkedin
Dela på email
Tipsa via e-post

Kommentera

Barnbarn hjälper mormor med datorproblem.

Podd #87: Hjälp på distans

Hur kan vi hjälpa våra vänner med IT-säkerhetsrelaterade datorproblem på distans? I veckans podd tipsar vi om tre kostnadsfria lösningar för Windows och Mac OS.

Iphone 11 med IOS 14

Podd #86: Nya säkrare IOS 14

IOS 14 är här och gör världens Iphone-användare lite säkrare. I veckans podd presenterar Tess och Nikka de viktigaste säkerhetsnyheterna för Iphone och Ipad.