Texten "Vilka länkar klickar du på" ovanpå konferensrumsbild.
Foto: MSB

Tänk säkert – poddar och öppna föreläsningar

Sedan 2012 är oktober månad EU:s officiella informationssäkerhetsmånad. Under denna månad arrangerar svenska myndigheter och organisationer IT-säkerhetsstärkande aktiviteter under parollen ”Tänk säkert”. Syftet är att öka medvetenheten kring informations- och cybersäkerhetsfrågor hos såväl småföretag som den breda allmänheten.

Organisationer som medverkar i Tänk säkert-kampanjen.
Organisationer som medverkar i Tänk säkert-kampanjen.

Årets tema är ”Säkra din väg in – Skydda dig mot nätfiske och skadlig kod”, det vill säga ett av våra huvudfokusämnen med Bli säker-projektet. Den här månaden producerar vi därför tre av månadens poddavsnitt tillsammans med MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap), Polisen och SSF (Svenska stöldskyddsföreningen). Prenumerera på Bli säker-podden för att ta del av dessa kommande avsnitt.

Biblioteksföreläsningar

Med anledning av kampanjen kommer jag (Karl Emil Nikka) också att gästa bibliotek för att anordna Bli säker/Tänk säkert-föreläsningar. Här följer en översikt över inplanerade föreläsningskvällar. Inträde är gratis men antalet platser är begränsade med anledning av Covid-19. Föranmälan kan krävas. Läs mer på respektive biblioteks webbplats för aktuell information.

Mer information om Tänk säkert-kampanjen finns på MSB:s webbplats.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkedin
Dela på email
Tipsa via e-post

Kommentera

Man handlar med kort från datorn.

Podd #90: Tänk säkert med Polisen

Den här veckan gästar kriminalkommissarie Jan Olsson från Nationellt IT-brottscentrum Bli säker-podden för att berätta om kortbedrägerier på nätet.

Tänk säkert-logotypen på MSB-bakgrund

Podd #89: Tänk säkert med MSB

Veckans Bli säker-podd gästas av Marianne Rilde Björkman och Jan-Olof Olsson från MSB. De berättar om Tänk säkert-kampanjen och resultatet från undersökningen.