Podd #92: Hjälp! Min dator har virus!

Hur försiktiga vi än är finns risken att våra datorer drabbas av virus och andra skadeprogram. I veckans podd diskuterar Tess och Nikka vad som bör göras i sådana lägen. De konstaterar att det till stor utsträckning beror på vad som egentligen har hänt. Nikka förklarar också varför så kallade Uefi-rootkits inte är något som vanliga medarbetare och privatpersoner behöver oroa sig för.

Tidskoder i avsnittet

  • 00.00 Inledning
  • 02.11 E-postplusadresser
  • 08.03 Attack mot Trumps webbplats
  • 10.02 Onödiga lösenordsbyten
  • 12.34 Hjälp! Min dator har virus! (Veckans huvudämne)

Omtalat i avsnittet

Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras tillsammans med.

Detta poddavsnitt och tillhörande shownotes är publicerade under CC BY 4.0-licens med undantag för bilder där en annan fotograf är angiven.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

    1. Karl Emil Nikka

      Ja, plusdelen i e-postadresser är långt ifrån något perfekt verktyg för att avslöja vem som läcker ens e-postadress. Det bästa är helt klart att använda olika e-postalias för alla tjänster, men det förutsätter att du kan skapa sådana. Om du har en egen domän är det inga problem och en mycket bättre lösning.

Kommentar