Virusvarning på Imac
Foto: Depositphotos

Podd #92: Hjälp! Min dator har virus!

Hur försiktiga vi än är finns risken att våra datorer drabbas av virus och andra skadeprogram. I veckans podd diskuterar Tess och Nikka vad som bör göras i sådana lägen. De konstaterar att det till stor utsträckning beror på vad som egentligen har hänt. Nikka förklarar också varför så kallade Uefi-rootkits inte är något som vanliga medarbetare och privatpersoner behöver oroa sig för.

Tidskoder i avsnittet

  • 00.17 Inledning
  • 02.11 E-postplusadresser
  • 08.03 Attack mot Trumps webbplats
  • 10.02 Onödiga lösenordsbyten
  • 12.34 Hjälp! Min dator har virus! (Veckans huvudämne)

Omtalat i avsnittet

Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras tillsammans med.

Denna artikel är publicerad under Creative Commons CC BY 4.0-licens (gäller ej tillhörande bilder där annan fotograf är angiven). Det innebär att du får kopiera, bearbeta och vidaredistribuera materialet.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkedin
Dela på email
Tipsa via e-post

2 kommentarer

    1. Karl Emil Nikka

      Ja, plusdelen i e-postadresser är långt ifrån något perfekt verktyg för att avslöja vem som läcker ens e-postadress. Det bästa är helt klart att använda olika e-postalias för alla tjänster, men det förutsätter att du kan skapa sådana. Om du har en egen domän är det inga problem och en mycket bättre lösning.

Kommentera