Facebook Messenger på Iphone X.
Foto: Depositphotos

Podd #102: Apples integritets­värnande innehålls­förteckningar

När Apple i fjol presenterade de senaste versionerna av IOS och Mac OS berättade de om ett kommande integritetsstärkande tillägg till sin appbutik. Senare under 2020 skulle alla utvecklare behöva förse sina appar med lättlästa och överskådliga ”innehållsförteckningar”. Tanken med dessa innehållsförteckningar var att de skulle visa vilken användardata som samlades in, varför den samlades in och huruvida den delades.  

Den åttonde december 2020 trädde Apples nya krav i kraft. Appar som har publicerats eller uppdaterats sedan dess omfattas av kraven. Det börjar därför nu finnas gott om appar som har de nya innehållsförteckningarna. I veckans podd diskuterar Tess och Nikka vad innehållsförteckningarna har tydliggjort. Nu kan apputvecklarna inte längre gömma obekväm information i långa och svårlästa integritetspolicyer.

Tidskoder i avsnittet

  • 00.21 Inledning
  • 01.48 Identrust räddar gamla Androider
  • 07.03 Attacker mot sjukvården
  • 09.26 Hårdkodade lösenord i Zyxel-brandväggar
  • 14.41 Apples innehållsförteckningar

Tess ”poddstudio”

Här är den utlovade bilden på Tess kreativa lösning för att kunna podda hemifrån och på så sätt rädda veckans poddavsnitt.

Mikrofon ovanpå böcker och datorer.
En hastigt anordnad ”poddstudio” i Tess sovrum.

Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras tillsammans med.

Denna artikel är publicerad under Creative Commons CC BY 4.0-licens (gäller ej tillhörande bilder där annan fotograf är angiven). Det innebär att du får kopiera, bearbeta och vidaredistribuera materialet.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkedin
Dela på email
Tipsa via e-post

Kommentera

Ballonger formade som numret 2021.

Podd #101: Nyårsavsnittet 2021

Vad kommer att hända på IT-säkerhetsområdet under det nya året? Det spekulerar Tess och Nikka kring i veckans avsnitt av Bli säker-podden.

Havet spolar bort siffrorna 2020 från sandstranden.

Podd #100: Vad hände 2020?

I årets sista poddavsnitt följer Tess och Nikka upp sina framtidsspaningar för 2020. Tre av fem spaningar var (tyvärr) korrekta.