Podd #102: Apples integritets­värnande innehålls­förteckningar

När Apple i fjol presenterade de senaste versionerna av IOS och Mac OS berättade de om ett kommande integritetsstärkande tillägg till sin appbutik. Senare under 2020 skulle alla utvecklare behöva förse sina appar med lättlästa och överskådliga ”innehållsförteckningar”. Tanken med dessa innehållsförteckningar var att de skulle visa vilken användardata som samlades in, varför den samlades in och huruvida den delades.  

Den åttonde december 2020 trädde Apples nya krav i kraft. Appar som har publicerats eller uppdaterats sedan dess omfattas av kraven. Det börjar därför nu finnas gott om appar som har de nya innehållsförteckningarna. I veckans podd diskuterar Tess och Nikka vad innehållsförteckningarna har tydliggjort. Nu kan apputvecklarna inte längre gömma obekväm information i långa och svårlästa integritetspolicyer.

Tidskoder i avsnittet

  • 00.00 Inledning
  • 01.48 Identrust räddar gamla Androider
  • 07.03 Attacker mot sjukvården
  • 09.26 Hårdkodade lösenord i Zyxel-brandväggar
  • 14.41 Apples innehållsförteckningar

Tess ”poddstudio”

Här är den utlovade bilden på Tess kreativa lösning för att kunna podda hemifrån och på så sätt rädda veckans poddavsnitt.

Mikrofon ovanpå böcker och datorer.
En hastigt anordnad ”poddstudio” i Tess sovrum.

Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras tillsammans med.

Detta poddavsnitt och tillhörande shownotes är publicerade under CC BY 4.0-licens med undantag för bilder där en annan fotograf är angiven.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar