Podd #123: Bästa tjänsten för gratis e-post del 2

Förra veckans podd var det första avsnittet i en tvådelad serie om den bästa kostnadsfria e-posttjänsten. Den här veckan följer vi upp förra veckans bakgrundsinformation med en jämförelse mellan de två populära e-posttjänsterna Protonmail och Tutanota. Vi reder ut vilka de huvudsakliga skillnaderna är och förklarar varför Protonmail är vårt förstahandsval för de flesta privatpersoner.

Tidskoder i avsnittet

  • 00.00 Inledning
  • 01.15 Firefox Fission
  • 05.26 Klarnas dataläcka
  • 09.22 Alla fel som kan göras
  • 13.08 Protonmail vs Tutanota (veckans huvudämne)

Omtalat i avsnittet

Aktivera Firefox Fission

I veckans podd tipsar vi om att nyfikna användare kan förhandsaktivera Firefox nya säkerhetshöjande funktion Fission. Det görs genom att gå till konfigurationssidan about:config, söka efter inställningen fission.autostart och byta dess värde till true. Webbläsaren måste startas om för att ändringen ska träda i kraft. Om problem skulle uppstå går det att ändra tillbaka lika enkelt.

Firefox inställning för Fission
Du kan nu förhandsaktivera Firefox Fission genom att ändra den markerade inställningen.

Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras tillsammans med.

Detta poddavsnitt och tillhörande shownotes är publicerade under CC BY 4.0-licens med undantag för bilder där en annan fotograf är angiven.