Podd #147: Värsta sårbarheten på åratal

Den senaste veckan har nyheterna kring sårbarheten Log4shell duggat tätt. Det är en sårbarhet i mjukvaran Log4j som i sin tur finns inbakad i många andra applikationer, däribland spelet Minecraft. Där gjorde sårbarheten att angripare kunde infektera spelare genom att skicka simpla chattmeddelanden. Samma sårbarhet återfinns i tusentals andra mjukvaror och världens angripare är inte sena med att utnyttja tillfället.

I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Tess och Nikka om problematiken med sårbarheter som Log4shell. De förklarar också varför allt du som vanlig användare kan göra är att ”uppdatera allt som uppdateras kan”.

Tidskoder i avsnittet

  • 00.00 Inledning
  • 01.27 Decemberuppdateringar
  • 06.28 Airtag-spårning
  • 09.34 Bitwarden-julklapp
  • 14.06 Värsta sårbarheten på åratal (veckans huvudämne)

Omtalat i avsnittet

Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras tillsammans med.

Detta poddavsnitt och tillhörande shownotes är publicerade under CC BY 4.0-licens med undantag för bilder där en annan fotograf är angiven.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar