Hur kommer det sig att bluffannonser för investeringsbedrägerier slinker igenom Facebooks granskningsprocess? Bedragarna använder så kallade cloaking-metoder för att dölja de faktiska budskapen. I veckans podd pratar Peter och Nikka om hur olika cloaking-metoder fungerar och hur cloaking-metoderna kan anpassa budskapet som visas utifrån besökaren. Om personen som klickar på annonsen är ett potentiellt offer visas investeringsbedrägeriet. Om personen som klickar på annonsen tillhör Facebooks granskningsteam visas i stället reklam för högkvalitativt parkettgolv.
Tidskoder i avsnittet
00.00 Inledning01.37 Verkningslösa porrfilter03.22 Twitter tar bort SMS-metoden08.45 Bedrägliga 2FA-appar12.10 Meta Verified15.12 Cloaking lurar Facebook (veckans huvudämne)
Omtalat i avsnittet
- Truesecs rapport om Anonymous Sudan
- Elza Dunkels och Sanna Vannos replik om porrfilter
- Twitters statistik kring tvåfaktorsautentisering
- Autentiseringsappen som stal hemligheterna (via Mysk)
- Twilio Authy
- Meta Verified
- Kalla faktas granskning av bluffannonser för investeringsbedrägerier
- Fredrik Skvalan i Efter fem
- Kalla fakta-serien om personuppgiftshandeln
- EFF:s webbplats Cover your tracks
Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras tillsammans med.
Detta poddavsnitt och dess tillhörande artikel är publicerade under CC BY 4.0-licens, med undantag för citat och bilder där en annan fotograf är angiven.
Kommentarer
Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.