Podd #204: Helt halvfärdiga säkerhets­tjänster

Nuförtiden lanseras många tjänster enligt den så kallade Minimum Viable Product-principen. Tjänsterna släppts så tidigt som möjligt för att utvecklarna ska få möjlighet att bygga klart tjänsterna baserat på användarnas feedback. Fördelen med lanserings­principen är att utvecklarna blir medvetna om var de ska lägga fokus. Nackdelen med lanserings­principen är att produkterna är långt ifrån konkurrens­kraftiga vid lansering.

I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Peter och Nikka om just denna typ av tjänster. Bakgrunden är Protons lansering av lösenords­hanteraren Proton Pass, en lösenords­hanterare som Proton själva hävdar att är bättre än väletablerade Bitwarden (trots att tjänsten i själva verket bara är en Minimum Viable Product).

Kapitel i avsnittet

Omtalat i avsnittet

Dessa shownotes finns även hos Bredband2 som podden produceras tillsammans med.

Detta poddavsnitt och dess tillhörande artikel är publicerade under CC BY 4.0-licens, med undantag för citat och bilder där en annan fotograf är angiven.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar