Bli säker-boken

Bli säker-boken (okt. 2018)

De digitala hoten är ständigt närvarande i våra uppkopplade liv. Facebook-bluffar, infekterade mejlbilagor och spion­appar har blivit en del av vår vardag. Vi måste hela tiden vara på vår vakt för att inte läcka lösenord, förlora ­filer eller ­drabbas av ­virus. Ett litet misstag från vår sida är allt de kriminella ­behöver – och de vet hur de kan lura oss.

Digitala brott är idag en mångmiljardindustri. De ­kriminella tjänar pengar på allt från klassiska brott i digital tappning till brott vi inte ens kunnat föreställa oss för tio år sedan. ­Utpressning görs idag genom att kryptera våra filer och ­kräva en lösen­summa för att återlämna dem. Rån sker genom att ­styra om ­betalningar när vi är inloggade på internet­banken. Falsk­mynteri behöver brottslingarna inte ens syssla med ­längre. De kapar i stället våra datorer och ­utvinner kryptovalutor på våra elräkningars bekostnad.

”Bli säker” är boken som förklarar dagens IT-säkerhets­utmaningar med oss som användare i fokus. Boken omfattar allt från lösenords­hantering och säkerhetskopiering till ­säkra webbvanor och identifiering av nätfiske. De kriminella må veta hur de kan lura oss – men vi kan avslöja deras metoder.

Lansering: oktober 2018. Prenumerera på Nikka Systems nyhetsbrev för förhandsinformation.

Nyhetsbrev

Få Bli säker-nyheterna till din inkorg en gång per vecka. Läs mer.

Följer du oss?