Nikka Systems
IT-säkerhet för alla
Karl Emil Nikka med surfplatta

Om Karl Emil Nikka

Jag, Karl Emil Nikka, grundade Nikka Systems 2017 efter att ha drömt om ett eget IT-företag sedan 1998. Det var året då jag som tolvåring skapade min första webbsida i Microsoft Frontpage 97.

Fram till starten av Nikka Systems spenderade jag mitt yrkesverksamma liv på elektronikkedjan Kjell & Company. Där arbetade jag från 2007 till 2014 med att bygga upp företagets utbildningsverksamhet. Jag skrev böckerna i Hur funkar det?-serien (som har sålt en halv miljon exemplar) och anordnade kurser för personalen. 2015 axlade jag rollen som utbildningschef med ansvar för företagets utbildnings- och sociala medier-verksamhet.

Kunskaperna som jag införskaffat under mina tio år i utbildningsbranschen tar jag nu med mig till Nikka Systems. Som företagets hittills enda anställda sköter jag allt, men när Nikka Systems har växt är min målsättning att fokusera på författandet, videoproduktionen och föreläsningarna (se Lediga jobb).

Hör gärna av dig om du vill veta mer om vad jag pysslar med (kontakt). Du kan också följa min privata blogg eller allt jag gör i sociala medier (Facebook, Twitter, Instagram och Linkedin).

Personlig blogg

Detta är personliga blogginlägg som inte är kopplade till Nikka Systems verksamhet.