Karl Emil Nikka

Karl Emil Nikka med surfplatta

Jag, Karl Emil Nikka, grundade Nikka Systems 2017 efter att ha drömt om ett eget IT-företag sedan 1998. Det var året då jag som tolvåring skapade min första webbsida i Microsoft Frontpage 97.

Fram till starten av Nikka Systems spenderade jag mitt yrkesverksamma liv på elektronikkedjan Kjell & Company. Där arbetade jag från 2007 till 2014 med att bygga upp företagets utbildningsverksamhet. Jag skrev böckerna i Hur funkar det?-serien (som har sålt en halv miljon exemplar) och anordnade kurser för personalen. 2015 axlade jag rollen som utbildningschef med ansvar för företagets utbildnings- och sociala medier-verksamhet.

Kunskaperna som jag införskaffat under mina tio år i utbildningsbranschen tar jag nu med mig till Nikka Systems. Som företagets hittills enda anställda sköter jag allt, men när Nikka Systems har växt och vi blivit fler är min målsättning att fokusera på författandet, videoproduktionen och föreläsningarna.

Hör gärna av dig om du vill veta mer om vad jag pysslar med (kontakt). Du kan också följa allt jag gör i sociala medier (Facebook, Twitter, Instagram och Linkedin).