Musmarkör som klickar på Security

Säkerhetsbubblan

Säkerhetsbubblan är Facebook-gruppen som samlar Sveriges IT-säkerhetsintresserade personer. Gruppen är i första hand till för alla som jobbar eller studerar inom IT-säkerhetsbranschen samt journalister. Givetvis är den även öppen för alla som vill lära sig mer om goda IT-säkerhetsrutiner och vad som händer i IT-säkerhetsvärlden.

Facebook-gruppen skapades och administreras i ett samarbete mellan Nikka Systems och nyhetssidan Kryptera.se.

Gruppregler

§ Nytillkomna medlemmar bör INTE tacka för insläpp. ”Tack för insläpps-kommentarer” fyller flödet med information som de flesta medlemmar saknar intresse för.

§ Gruppen får INTE användas för direktmarknadsföring av produkter eller tjänster. Att däremot förklara hur du eller ditt företag kan hjälpa till i ett konkret problemexempel är självfallet tillåtet (och lite av poängen i gruppen). Berätta då gärna mer om hur du/ni hade löst problemet och inte bara att du/ni kan lösa problemet.

§ Gruppen får användas för rekrytering och sökande av jobb. För att inte medlemmarnas flöden ska svämma över av jobbrelaterade inlägg samlar vi alla sådana i ett inlägg per vecka. Företag och organisationer kan kostnadsfritt registrera sina platsannonser på en dedikerad webbsida, så kommer de med i det samlade inlägget. Samma sak gäller medlemmar som vill visa sitt intresse för nya jobbmöjligheter eller praktikplatser.

§ Om du vill dela en länk: lägg till beskrivning av länken, kanske varför du tycker den är intressant?

Kom ihåg att gruppens medlemmar har varierande erfarenhet och kunskap inom ämnet. Förklara pedagogiskt och var öppensinnad. Varje ny person som blir intresserad av IT-säkerhet påverkar sina vänner och gör därmed säkerheten bättre för många.

Nyhetsbrev

Få nyheterna från Bli säker-bloggen till din inkorg en gång per vecka. Läs mer.

Följer du oss?