Författaren filmar läsarnas bästa IT-säkerhetstips

Nu arbetar Karl Emil Nikka, grundare av Nikka Systems, på sin nästa bok. Den kommer att fokusera på IT-säkerhet och går under det preliminära namnet ”Bli säker”. Boken behandlar områdena som den moderna arbetsplatsen kräver förståelse inom för att arbetet ska kunna ske på ett säkert vis. Det innefattar allt från lösenordshantering och säkerhetskopiering till kryptering och identifiering av nätfiske.

För att inte missa några av allmänhetens frågeställningar anordnar Nikka Systems en tävling som pågår under hela februari. I tävlingen bjuder Nikka Systems in sina Facebook-följare att dela med sig av sina bästa IT-säkerhetstips.

– För att inte missa något viktigt tips ville jag bjuda in allmänheten redan under författandet av boken, berättar Karl Emil Nikka. Tävlingen känns som ett smart sätt att få allmänheten att dela med sig av sina bästa tips.

Varje vecka utses en ny vinnare som får licenser till VPN-tjänsten F-secure Freedome. Det vinnande tipset filmatiseras och publiceras på Nikka Systems Facebook- och Youtube-sida. Februaris första vinnartips blev ”använd en lösenordshanterare”. I den tillhörande filmen visar Karl Emil Nikka hur en lösenordshanterare används och hur den kan förenkla vardagen.

– I vinnarfilmerna demonstrerar jag kortfattat fördelarna med att följa veckans vinnartips. Just lösenordshanterartipset tyckte jag att var solklart. En lösenordshanterare är verkligen något alla behöver, fortsätter Karl Emil Nikka.

Bli säker-boken är planerad att släppas under våren i både tryckt och digitalt format. Boken ackompanjeras av digitala videoföreläsningar som demonstrerar bokens rekommendationer steg för steg.

Vid frågor: kontakta Karl Emil Nikka (grundare)
+46 735 181 000
ke.nikka@nikkasystems.com (nikka.systems/pgp)

Nikka Systems är utbildningsföretaget som gör det lätt för dig och dina kollegor att arbeta på ett IT-säkert vis. Genom engagerande utbildningsmaterial instiftar Nikka Systems goda IT-säkerhetsvanor som upprätthålls genom kontinuerlig vidareutbildning. Nikka Systems live-kurser, webbkurser och böcker lanseras våren 2018. Följ Nikka Systems redan nu på Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin och Youtube.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar