Bli säker – Nyheter om IT-säkerhet

Bli säker-bloggen har IT-säkerhetsnyheterna som hjälper dig att hålla dig säker i den digitala vardagen. Prenumerera på nyhetsbrevet och podden för att få nyheterna skickade till dig varje fredagsmorgon.

Gamer med arg min

Podd #116: Infektera gamers

Har du barn som spelar datorspel? Eller är du ett barn med föräldrar som spelar? Veckans poddavsnitt handlar om vad gamers i alla åldrar måste se upp för.
Surfplatta med texten ”Uppdatera”.

Säkerhets­uppdateringar april 2021

Den här månaden åtgärdar Adobe tio sårbarheter. Microsoft åtgärdar 108 sårbarheter och passar samtidigt på att automatuppgradera gamla Edge till nya Edge.
Hand som pekar på moln

Podd #115: Go Cloud eller stanna hemma?

I veckans podd diskuterar Tess och Nikka om det är bättre eller sämre att välja molntjänster framför lösningar som driftas lokalt. (Spoiler: det beror på…)

Gratis nyhetsbrev och poddar

Få Bli säker-nyheterna och -poddarna till din inkorg en gång per vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis och vi lämnar självfallet aldrig ut din e-postadress till någon utomstående part. Läs mer.

Kommande IOS 14 frågar som användaren vill tillåta spårning mellan appar.

Podd #114: Apple vs Facebook

I veckans podd pratar Tess och Nikka om den stundande Iphone-uppdateringen IOS 14.5. Uppdateringen stärker användarnas integritet, men alla är inte lika glada.
Iphone med Linkedin-appen

Podd #113: Social trovärdighet

Över 500 Linkedin-medlemmar hade kontakt med en påhittad kommunikationschef. Veckans poddavsnitt handlar om falska Linkedin-kontakter och social trovärdighet.
Man med diskhandskar vårstädar sin dator.

Podd #112: Obligatorisk vårstädning

Bortglömda appar blir potentiella intrångsvägar. En Android-app bytte ägare och började sprida adware. Veckans podd uppmanar till en obligatorisk vårstädning.
Musfälla med texten "Free" ovanpå bärbar dator

Podd #111: Gratis är gott, eller?

Det sägs att om du inte betalar för en tjänst så är det i själva verket du som är produkten. Stämmer det alltid? Det diskuterar Tess och Nikka i veckans podd.
Android-mobil med Instagram

Podd #109: SecurityLifeHacks

Veckans podd gästas av eldsjälarna bakom Instagram-kontot SecurityLifeHacks. De delar med sig av sina bästa IT-säkerhetsrelaterade ”life hacks”.