Bli säker-författaren till politikerveckan i Almedalen

IT-säkerhetsutbildaren och Bli säker-författaren Karl Emil Nikka återvänder till Almedalen. Kontakta ke.nikka@nikkasystems.com eller 0735-181000 för bokning.

Den årliga politikerveckan i Almedalen står för dörren. I år återvänder IT-säkerhetsutbildaren Karl Emil Nikka för att undersöka hur IT-säkerhetsfrågorna lyfts. Han finns tillgänglig hela veckan för deltagande i seminarier och debatter.

Karl Emil Nikka driver det partipolitiskt oberoende IT-säkerhetsföretaget Nikka Systems som hjälper företag och organisationer att förbättra IT-säkerheten genom medvetenhetsträning. I julas skickade han sin senaste bok ”Bli säker – IT-säkerhet för alla” som en julklapp till Sveriges riksdagsledamöter.

– Det är av högsta vikt att våra folkvalda politiker känner till IT-riskerna och att de vet hur god IT-säkerhet upprätthålls. Utvecklingen går i en rasande fart och det dyker hela tiden upp nya hotbilder som politikerna måste vara medvetna om, förklarar Karl Emil Nikka.

Ett exempel på en nytillkommen hotbild är appar som säljer användarnas positionsdata. Förra veckan rapporterade Dagens Nyheter om hur de kunde följa vartenda steg som en av de svenska riksdagsledamöterna hade tagit på grund av dataläckande app på riksdagsledamotens mobil.

Enligt Karl Emil Nikka måste IT-säkerhetsaspekten också vägas in alla beslut som tas. I takt med att allt fler delar av samhället kopplas upp ökar antalet potentiella attacker.

– Digitaliseringen gör samhället effektivare och kan ge stora kostnadsbesparingar, men vi får inte glömma att det också ökar attackytan. Attacker och sabotage som tidigare krävde fysisk närvaro kan nu göras från hela världen, fortsätter Karl Emil Nikka.

För frågor och inbokning av Karl Emil Nikka till seminarier och debatter, kontakta 0735-181000 (direktnummer) eller ke.nikka@nikkasystems.com.

Nikka Systems är utbildningsföretaget som gör det lätt för dig och dina kollegor att arbeta på ett IT-säkert vis. Med engagerande utbildningsmaterial instiftar Nikka Systems goda IT-säkerhetsvanor som upprätthålls genom kontinuerlig vidareutbildning. Utbildningarna anpassas utifrån organisationens behov och genomförs via nätet när det passar de anställda. Följ Nikka Systems på FacebookTwitterInstagramLinkedin och Youtube för mer information och prenumerera på Bli säker-podden för att bli lite säkrare för varje vecka som går.

Pressbilder

Tips! Fler bilder finns i mediabanken.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar