Tess Hamark och Karl Emil Nikka i Bli säker-podden

Bli säker-podden

fredagsmorgnar med Tess och Nikka

Bli säker-podden håller dig och dina uppkopplade prylar säkra i den digitala tidsåldern. Varje fredagsmorgon pratar Karl Emil Nikka och Tess Hamark om de senaste säkerhetsnyheterna och svarar på dina lyssnarfrågor. 

Ballonger formade som numret 2021.

Podd #101: Nyårsavsnittet 2021

Vad kommer att hända på IT-säkerhetsområdet under det nya året? Det spekulerar Tess och Nikka kring i veckans avsnitt av Bli säker-podden.

Havet spolar bort siffrorna 2020 från sandstranden.

Podd #100: Vad hände 2020?

I årets sista poddavsnitt följer Tess och Nikka upp sina framtidsspaningar för 2020. Tre av fem spaningar var (tyvärr) korrekta.

Tekniker byter ut server.

Podd #98: Stora mejlhaveriet 2020

I snart två veckor har 10 000 kunder hos FS-data upplevt konsekvenserna av årets största mejlhaveri. Veckans podd handlar om skydd mot liknande incidenter.

Två barn som pratar via burktelefoner.

Podd #97: Säkra meddelanden för alla

Nu får Android-användare sin egen motsvarighet till Apples Imessage. I veckans podd pratar Tess och Nikka om Googles nya end-to-end-krypterade lösning för RCS.

Macbook med Mac OS Big Sur

Podd #96: Nya säkrare Mac OS Big Sur

Vilka förbättringar på säkerhets- och integritetsfronten finns i nya Mac OS Big Sur? Det diskuterar Tess och Nikka i veckans avsnitt av Bli säker-podden.

Prenumerera gratis

Creative Commons

Denna podd är publicerad under Creative Commons CC BY 4.0-licens. Det innebär att du får kopiera, bearbeta och vidaredistribuera podden för alla ändamål. Hjälp oss att sprida podden och att göra Sverige lite säkrare för varje vecka som går.