Karl Emil Nikka och Tess Hamark
Omslagsbild för Bli säker-podden

Bli säker-podden

Fredagsmorgnar med Tess Hamark och Karl Emil Nikka

Touch-ID-sensor på Macbook Pro

Podd #125: Apple Passkey

Med IOS 15 och Mac OS Monterey blir det lättare att logga in på säkert vis. I veckans podd berättar vi hur Apple Passkey löser Webauthns största problem.
Mac OS Monterey körs på Macbook Pro.

Podd #124: IOS 15 och Mac OS Monterey

I veckans avsnitt av Bli säker-podden pratar Tess och Nikka om fem säkerhets- och integritetsförbättringar som kommer i höstens versioner av IOS och Mac OS.
Mobiler med Android 12

Podd #121: Nyheterna i Android 12

Google har presenterat nästa version av Android. I veckans podd pratar vi om de fem största förbättringarna på säkerhets- och integritetsfronten.
Oskyddad data flyger ut ur laptop

Podd #120: Utpressning 3.0

De digitala utpressarna har ändrat sina metoder. I veckans podd pratar Tess och Nikka om varför den tredje generationens utpressning är den farligaste hittills.
Svarsjuk man spionerar på glatt par.

Podd #119: Hitta saker på gott och ont

Ett mynt har alltid två sidor. Det gäller även trackers som till exempel Apples nya Airtags. I veckans podd belyser Tess och Nikka både fördelarna och riskerna.
Johan Öbrink och Erik Hellman

Podd #117: Öppna skolplattformen

I veckans podd träffar vi utvecklarna bakom Öppna skolplattformen – den motarbetade appen som har gjort skolinformation mer tillgänglig på ett säkrare vis.
Gamer med arg min

Podd #116: Infektera gamers

Har du barn som spelar datorspel? Eller är du ett barn med föräldrar som spelar? Veckans poddavsnitt handlar om vad gamers i alla åldrar måste se upp för.