Tess Hamark och Karl Emil Nikka i Bli säker-podden

Bli säker-podden

fredagsmorgnar med Tess och Nikka

Bli säker-podden håller dig och dina uppkopplade prylar säkra i den digitala tidsåldern. Varje fredagsmorgon pratar Karl Emil Nikka och Tess Hamark om de senaste säkerhetsnyheterna och svarar på dina lyssnarfrågor. 

Mullvad och Wireguard-logotypen

Podd #79: Wireguard-VPN med Mullvad

Varför börjar allt fler VPN-tjänster använda Wireguard? Veckans podd gästas av VD:n för den svenska VPN-operatören Mullvad som ger oss svaret.

Detalj ur omslaget till Dockfabriken

Podd #78: Mänskliga robotar

Hur kommer utvecklingen av robotar påverka IT-säkerheten? Det är en av frågorna i veckans podd som gästas av författarduon Åsa Schwarz och Lena Karlin.

Android-figur i soptunna

Podd #77: Lovar runt men håller tunt

Android Enterprise Recommended-programmet utlovade säkerhets­uppdateringar i tre år, med blev det verkligen så? Tess och Nikka granskar läget i veckans podd.

Tangentbord med bokstäverna VIRUS

Podd #76: Antivirus­trams

Virustotal är en fantastisk tjänst som skannar filer med alla populära antivirusprogram på en och samma gång. Men den ersätter inte ett klientskydd på datorn.

Haj under vågsurfare

Podd #75: Surfskydd

I veckans podd diskuterar Tess och Nikka om hur surfskyddet i Chrome, Firefox, Safari och Edge skyddar mot skadeprogram och nätfiskande webbplatser.

Affärskvinna under paraply (Umbrella)

Podd #74: DNS-skydd

Hur kan DNS-servrar skydda mot nätfiskeattacker och skadeprogram? Tess och Nikka ger dig svaret i veckans avsnitt av Bli säker-podden.

Midsommarstång

Podd #73: Mindre www och mera go

Varför döljer Google Chrome vissa subdomäner och varför ska subdomänen go användas för kortlänkar? Svaren ges i årets midsommaravsnitt av Bli säker-podden.

Trasigt hänglås på kretskort

Podd #72: Universal Plug and Pray

I veckans podd diskuterar Tess och Nikka de ständigt återkommande säkerhetsproblemen med UPnP, nu senast den så kallade Call Stranger-sårbarheten.

Tjej bär Windows 10-dator

Podd #71: Nya, säkrare Windows 10

Vårens Windows 10-uppdatering är här och den bjuder på tre säkerhetsnyheter. I veckans podd förklarar Tess och Nikka varför dessa nyheter är så välkomna.

Prenumerera gratis

Creative Commons

Denna podd är publicerad under Creative Commons CC BY 4.0-licens. Det innebär att du får kopiera, bearbeta och vidaredistribuera podden för alla ändamål. Hjälp oss att sprida podden och att göra Sverige lite säkrare för varje vecka som går.