Tess Hamark och Karl Emil Nikka i Bli säker-podden
Bli säker-podden

Bli säker-podden

fredagsmorgnar med Tess och Nikka

Bli säker-podden håller dig och dina uppkopplade prylar säkra i den digitala tidsåldern. Varje fredagsmorgon pratar Karl Emil Nikka och Tess Hamark om de senaste säkerhetsnyheterna och svarar på dina lyssnarfrågor. 

Hand som håller sociala medier.

Skydda företagets sociala medier

I veckans poddavsnitt berättar Tess och Nikka hur du ser till att ingen kan kapa företagets sociala medier. Fem enkla tips håller företaget säkert.

Kvinna i telefonsamtal

Falska uppringarnummer och bluffsamtal

Kan du lita på nummerpresentatören? Efter att ha lyssnat på veckans podd lär du åtminstone ifrågasätta den. Tess och Nikka varnar för potentiella attacker.

Karibisk strand

Säker surf på resande fot

I veckans podd har Tess precis kommit hem från sin semester. Hon och Nikka pratar därför om IT-säkerhetsrisker på semestern (bland annat behov av VPN).

Smart belysning som styrs via mobilen.

Det säkra smarta hemmet

I veckans poddavsnitt pratar Nikka med Marko Rajkovic om det säkra smarta hemmet. Vad bör vi tänka på ur ett säkerhetsperspektiv när vi automatiserar våra hem?

Kortbetalning på nätet

Säkra kortbetalningar på nätet

I veckans podd berättar Tess och Nikka hur du, med sju enkla tips, handlar tryggt med kort på nätet. Nikka berättar också varför han inte stänger av Bluetooth.

Fax-maskin

Eliminera e-posten

I veckans Bli säker-podd förklarar Nikka varför han alltid undviker e-post i största möjliga utsträckning. Slack, Microsoft Teams och Signal är framtiden.

Google Chrome och Mozilla Firefox

Den säkraste webbläsaren

Vilken är egentligen den säkraste webbläsaren för Windows och Mac OS? Det reder Tess och Nikka ut i veckans avsnitt av Bli säker-podden.

Prenumerera gratis

Vi använder cookies för statistik och för att hålla dig inloggad. Vi delar aldrig denna information med någon tredje part. Läs vår cookie-policy.