Karl Emil Nikka och Tess Hamark
Omslagsbild för Bli säker-podden

Bli säker-podden

Fredagsmorgnar med Tess Hamark och Karl Emil Nikka

Gamer med arg min

Podd #116: Infektera gamers

Har du barn som spelar datorspel? Eller är du ett barn med föräldrar som spelar? Veckans poddavsnitt handlar om vad gamers i alla åldrar måste se upp för.
Hand som pekar på moln

Podd #115: Go Cloud eller stanna hemma?

I veckans podd diskuterar Tess och Nikka om det är bättre eller sämre att välja molntjänster framför lösningar som driftas lokalt. (Spoiler: det beror på…)
Kommande IOS 14 frågar som användaren vill tillåta spårning mellan appar.

Podd #114: Apple vs Facebook

I veckans podd pratar Tess och Nikka om den stundande Iphone-uppdateringen IOS 14.5. Uppdateringen stärker användarnas integritet, men alla är inte lika glada.
Iphone med Linkedin-appen

Podd #113: Social trovärdighet

Över 500 Linkedin-medlemmar hade kontakt med en påhittad kommunikationschef. Veckans poddavsnitt handlar om falska Linkedin-kontakter och social trovärdighet.
Man med diskhandskar vårstädar sin dator.

Podd #112: Obligatorisk vårstädning

Bortglömda appar blir potentiella intrångsvägar. En Android-app bytte ägare och började sprida adware. Veckans podd uppmanar till en obligatorisk vårstädning.
Musfälla med texten "Free" ovanpå bärbar dator

Podd #111: Gratis är gott, eller?

Det sägs att om du inte betalar för en tjänst så är det i själva verket du som är produkten. Stämmer det alltid? Det diskuterar Tess och Nikka i veckans podd.
Android-mobil med Instagram

Podd #109: SecurityLifeHacks

Veckans podd gästas av eldsjälarna bakom Instagram-kontot SecurityLifeHacks. De delar med sig av sina bästa IT-säkerhetsrelaterade ”life hacks”.