Karl Emil Nikka med surfplatta

Om Karl Emil Nikka

Karl Emil Nikka grundade Nikka Systems med visionen att göra världens datoranvändare säkrare. Visionen ska uppnås genom att utbilda såväl slutanvändare som IT-avdelningar för att därigenom öka den gemensamma förståelsen för IT-säkerhet och användarvänlighet. Som den del i denna mission är Karl Emil Nikka gladligen tillgänglig för press och medier som behöver information eller uttalanden inom exempelvis lösenordshantering, säkerhetskopiering eller skydd av datorer och mobiler i en uppkopplad värld.

Pressfrågor och föreläsningsbokning

Kontakta Karl Emil Nikka direkt vid pressfrågor eller föreläsningsbokningar.

Bakgrund

Karl Emil Nikka har i över ett decennium arbetat med utbildning om teknik och IT. Innan han grundade Nikka Systems (2017) arbetade han som utbildningschef och pressansvarig på den skandinaviska elektronikkedjan Kjell & Company. Där skrev han böckerna i ”Hur funkar det?-serien” som har sålt i över en halv miljon exemplar på två språk. Hösten 2018 lanserades hans senaste bok ”Bli säker!” Den behandlar områdena som den moderna arbetsplatsen kräver förståelse inom för att arbetet ska kunna ske på ett säkert vis.

Utöver att driva Nikka Systems figurerar Karl Emil Nikka även som återkommande säkerhetskrönikör i Datormagazin och Aktuell Säkerhet. 

Pressbilder

Högupplösta pressbilder finns i pressarkivet.

Kontakta Karl Emil Nikka

Kontakta Karl Emil Nikka direkt för pressfrågor och föreläsningsbokningar (kontakta kundtjänst för övriga ärenden).

Du kan skicka säkra, krypterade mejl till Karl Emil Nikka via PGP.

PGP-nyckel: BEBA BF71 704D 6B44 865B 935E 9930 C864 EAB5 F04A

Ännu enklare är det att nå Karl Emil Nikka via Signal (Android/Iphone) på ovannämnt telefonnummer.

Karl Emil Nikka på sociala medier