Kollegor som arbetar

Krönika: Snälla, sluta mejla

”Vi människor är fantastiskt duktiga på att följa minsta motståndets lag. Vi är inte lika bra på att se de långsiktiga konsekvenserna av kortsiktiga vinster. Rollen som e-posten fyller i vår vardag är ett ypperligt bevis på det. E-posten gör många arbetsuppgifter lite för lätta för att vi ska leta efter bättre alternativ. Nu är det dock hög tid att göra det, för e-postsystemet dras inte bara med säkerhetsbrister. E-posten gör också att vi förlorar kontrollen över informationen.”

Så inleder jag min senaste säkerhetskrönika i tidningen Datormagazin (juni 2018). För er som inte prenumererar på tidningen finns krönikan nu att läsa i sin helhet på Datormagazins webbplats.

Läs: Snälla, sluta mejla (säkerhetskrönika)

Tips! Jag skriver säkerhetskrönikor i vartannat nummer av Datormagazin. De andra månderna kan du läsa intressanta krönikor från bland annat David Jacoby (Senior Security Researcher på Kaspersky) och Anders Nilsson (CTO på Eset). Aktuella prenumerationserbjudanden finns hos Datormagazin. Tidningen är även tillgänglig via Readly och Ztory.

Tidigare Nikka-säkerhetskrönikor

Lämna en kommentar

Fler Bli säker-nyheter

Nya bluff-SMS lurar med Iphone X (fast bilden visar en Iphone 8).

Nya bluff-SMS från ”Elgiganten”

Nu skickar bedragare SMS där det står att Elgiganten firar födelsedag och att de därför erbjuder på 30 stycken Iphone X gratis. Klicka inte på länkarna!

Nyhetsbrev

Få nyheterna från Bli säker-bloggen till din inkorg en gång per vecka. Läs mer.

Följer du oss?