Kollegor som arbetar

Krönika: Snälla, sluta mejla

”Vi människor är fantastiskt duktiga på att följa minsta motståndets lag. Vi är inte lika bra på att se de långsiktiga konsekvenserna av kortsiktiga vinster. Rollen som e-posten fyller i vår vardag är ett ypperligt bevis på det. E-posten gör många arbetsuppgifter lite för lätta för att vi ska leta efter bättre alternativ. Nu är det dock hög tid att göra det, för e-postsystemet dras inte bara med säkerhetsbrister. E-posten gör också att vi förlorar kontrollen över informationen.”

Så inleder jag min senaste säkerhetskrönika i tidningen Datormagazin (juni 2018). För er som inte prenumererar på tidningen finns krönikan nu att läsa i sin helhet på Datormagazins webbplats.

Läs: Snälla, sluta mejla (säkerhetskrönika)

Tips! Jag skriver säkerhetskrönikor i vartannat nummer av Datormagazin. De andra månderna kan du läsa intressanta krönikor från bland annat David Jacoby (Senior Security Researcher på Kaspersky) och Anders Nilsson (CTO på Eset). Aktuella prenumerationserbjudanden finns hos Datormagazin. Tidningen är även tillgänglig via Readly och Ztory.

Tidigare Nikka-säkerhetskrönikor

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkedin
Dela på email
Tipsa via e-post

Lämna en kommentar

Fler Bli säker-nyheter

Inkognitoläge i Google Chrome

Inkognitoläget i webbläsaren

Tess frågade sina vänner varför de använder webbläsarens inkognitoläge. Har vännerna rätt uppfattning om inkognitolägets funktion? Lyssna på veckans podd.