Google Plus läggs ned efter tänkbar dataläcka

Detta är ett tips om en artikel hos Sweclockers. Läs hela artikeln och kommentera nyheten på Sweclockers.

Igår kväll (svensk tid) meddelade IT-jätten att deras sociala nätverk Google Plus kan ha läckt persondata. På grund av en bugg i ett API kunde utvecklare komma åt persondata som aldrig var tänkt att delas publikt. Buggen kunde ge utvecklare tillgång till bland annat användares namn, e-postadress, kön och ålder.

Google har nu åtgärdat buggen, men underhållet verkar vara för kostsamt med tanke på den låga användarnärvaron. Google väljer därför att lägga sina resurser på andra projekt och avvecklar sin Facebook-konkurrent i sin nuvarande form.

Läs hela artikeln och kommentera nyheten på Sweclockers.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar