Karl Emil Nikka blev Årets teknikinspiratör 2018

Inför fjolårets slut anordnade den teknikfokuserade nyhetssajten 99.se en omröstning kring årets bästa teknikpryl och årets främsta teknikinspiratör. Bland de nominerade för titeln Årets teknikinspiratör fanns bland annat Karl Emil Nikka som även tog hem priset.

Det var länge ganska jämnt i omröstningen, men till slut kunde vi konstatera att Karl Emil Nikka är Årets teknikinspiratör 2018 enligt 99.se-läsarna, berättar chefredaktör Jakob Nilsson.

I samma kategori var bland andra Peter Esse, Elin Häggberg, Thomas Ytterberg och En podd om teknik-gänget nominerade.

– Det är väldigt roligt att ha blivit framröstad till Årets teknikinspiratör, framförallt med tanke på konkurrensen. Jag är mäkta imponerad över jobbet som de andra nominerade teknikinspiratörerna gör så det är extra kul att ha vunnit, förklarar Karl Emil Nikka.

För 99.se-läsarna är ”Nikka” troligtvis mest känd för att hålla i systersajten Sweclockers videosatsning ”Så fungerar”. Utöver den driver han utbildningsföretaget Nikka Systems som fokuserar på IT-säkerhetsfrågor ur framförallt ett användarperspektiv. I oktober släppte han sin senaste bok Bli säker som guidar läsaren igenom dagens IT-säkerhetsutmaningar.

I samband med framröstningen av årets teknikinspiratör röstade 99.se-läsarna även fram Huawei Mate 20 Pro (Årets Android-pryl), Apple Watch Series 4 (Årets Apple-pryl) och Philips Hue (Årets hemmapryl) som vinnare.

– Det är en fin skara prylar som jag delar tävlingens vinster med. Det säger jag inte minst i rollen som säkerhetsnörd och ”smarta hem-entusiast”. Huawei har med sin Mate 20 Pro-mobil visat att de tar säkerhetsuppdateringar på allvar och har därigenom fått mobilen listad på Googles Android Enterprise Recommended-lista. Alltför många Android-mobiltillverkare slarvar annars med uppdateringsförfarandet, fortsätter Nikka.

I en intervju med 99.se berättar Nikka även om hur han ser på det nya året ur ett smarta hem-perspektiv. Läs mer om det på 99.se.

För mer information, kontakta:

Karl Emil Nikka
Föreläsare/författare på Nikka Systems
+46735181000
ke.nikka@nikkasystems.com

Jakob Nilsson
Chefredaktör på 99.se
+46702291533
jakob@99.se

Nikka Systems är utbildningsföretaget som gör det lätt för dig och dina kollegor att arbeta på ett IT-säkert vis. Genom engagerande utbildningsmaterial instiftar Nikka Systems goda IT-säkerhetsvanor som upprätthålls genom kontinuerlig vidareutbildning. Utbildningarna anpassas utifrån företagets behov och genomförs via nätet när det passar de anställda. Följ Nikka Systems på FacebookTwitterInstagramLinkedin och Youtube för mer information.

Pressbilder

Ladda ned relevanta pressbilder. Fler pressbilder finns i mediaarkivet.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar