Säkerhetsföretag och internetoperatör startar Bli säker-podden

Nu startar Nikka Systems en ny podd tillsammans med internetoperatören Bredband2. Podden, som delar namn med Bli säker-boken, handlar om allt som privatpersoner och medarbetare bör tänka på för att hålla sig säkra i den digitala vardagen.

– Just nu finns det en enorm kunskapsbrist inom IT-säkerhet i hela världen. Sverige är, på grund av vårt digitaliserade samhälle, ett av länderna som är mest beroende av fungerande och säkra IT-lösningar, berättar Karl Emil Nikka från Nikka Systems.

Bakom mikrofonerna sitter Karl Emil Nikka (författare till Bli säker-boken) och Tess Hamark (kommunikatör på Bredband2). Tanken är att poddens frågor ska belysas från olika vinklar genom att kombinera Nikkas perspektiv från säkerhetsbranschen med Hamarks perspektiv från internetbranschen.

Podden drar också nytta av Bredband2:s sociala medier för att lyssna in vad Sveriges privatpersoner och medarbetare funderar över. Det kommer att göra podden mer aktuell och fånga aspekter som annars lätt missas.

–  Vi kommer att fokusera på hur vi gör oss själva, våra prylar och våra arbetsplatser säkra. Vi lyfter aktuella händelser, svarar på lyssnarfrågor och berättar om lösningarna som hjälper alla att, kort och gott, bli säkra, fortsätter Karl Emil Nikka.

Podden är också en del i Bredband2:s satsning för att höja medvetenheten och förståelsen för IT-säkerhetsfrågor bland sina kunder.

– Förstärkt säkerhet och förtroende för tekniken är viktiga förutsättningar för ett hållbart digitaliserat samhälle. Därför vill vi bidra till ökad medvetenhet kring cyber- och informationssäkerhet så att samtliga användare kan identifiera och förebygga säkerhetsbrister, förklarar Tess Hamark.

Podden kommer ut varje fredagsmorgon. Förhoppningen är att podden blir ett naturligt kunskapsinslag i lyssnarnas fredagsvanor och kanske även en del i organisationers internutbildningsprogram. Podden licenseras därför också under Creative Commons-licens så att vem som helst får använda, ändra och återpublicera materialet.

Det första avsnittet är redan ute och finns för lyssning via Itunes, Spotify och alla andra stora poddappar. Via Tunein är podden också tillgänglig i så kallade ”smarta högtalare”. Nästa avsnitt kommer på fredag. Det handlar om dåliga lösenordsval och svarar på en lyssnarfråga om SMS-bluffar.

För mer information, kontakta:

Karl Emil Nikka
Föreläsare/författare på Nikka Systems
+46735181000
ke.nikka@nikkasystems.com

Marko Rajkovic
Marknadsstrateg på Bredband2
+46406219739
marko.rajkovic@bredband2.se

Nikka Systems är utbildningsföretaget som gör det lätt för dig och dina kollegor att arbeta på ett IT-säkert vis. Genom engagerande utbildningsmaterial instiftar Nikka Systems goda IT-säkerhetsvanor som upprätthålls genom kontinuerlig vidareutbildning. Utbildningarna anpassas utifrån företagets behov och genomförs via nätet när det passar de anställda. Följ Nikka Systems på FacebookTwitterInstagramLinkedin och Youtube för mer information.

Pressbilder

Ladda ned relevanta pressbilder. Fler pressbilder finns i mediaarkivet.

Karl Emil Nikka och Tess Hamark
Karl Emil Nikka och Tess Hamark
Karl Emil Nikka och Tess Hamark
Karl Emil Nikka och Tess Hamark

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar