Spårad – en Youtube-serie om integritet

”Jag googlade gympaskor och nu är de överallt”. Så lyder rubriken till en av de första filmerna i Internetstiftelsens nya Youtube-serie. I serien Spårad letar journalisten Parisa Amiri efter svaren på integritetsfokuserade frågor som berör våra internetvanor. I ett pressmeddelande skriver Internetstiftelsen att Spårad är en del i deras satsning på att stärka vuxnas digitala kompetens.

Genom serien Spårad vill vi lyfta upp frågor som vi vet är vanliga hos allmänheten. Vi vill öka kunskapen och hjälpa användarna att göra medvetna val.

Björn Appelgren, projektledare på Internetstiftelsen

Tjuvlyssnar min mobil på mig?

Internetstiftelsen rivstartade lanseringen med att släppa de tre första avsnitten samtidigt. De ligger nu i en spellista på Internetstiftelsens Youtube-kanal. Spellistan fylls på under början av året med ett nytt avsnitt varje vecka. Serien spänner totalt över tio avsnitt och undertecknad (Karl Emil Nikka) medverkar i flera av dem. Se exempelvis avsnitt två (Tjuvlyssnar min mobil på mig?) där jag och Internetstiftelsens digitala strateg Måns Jonasson besvarar avsnittsnamnets fråga.

Kontentan av avsnittet finns även avhandlad i en artikel på Internetstiftelsens utbildningswebbplats Internetkunskap samt i ett specialavsnitt av Teknikveckans podd från i fjol.  

Prenumerera på Spårad

Prenumerera på Spårad för att ta del av de kommande avsnitten. De handlar om allt från dataläckor till rätten att bli glömd. En fullständig avsnittslista finns i Internetstiftelsens pressmeddelande.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar