Podd #69: Evil maid-attacker

Förra veckan handlade Bli säker-podden om Thunderspy-attacken. Vi förklarade att det var en så kallad ”evil maid-attack”. Termen ”evil maid” kommer från idén om att städaren på ett hotell blir mutad att hjälpa angripare komma åt innehållet på en hotellgästs dator.

Som vi sade i förra avsnittet är det endast personer i de högsta riskgrupperna som behöver oroa sig för Thunderspy-attacken. Det finns dock många andra evil maid-attacker och dessa kan även drabba normalanvändare. I veckans podd berättar Nikka om vanliga evil maid-attacker och hur det går att skydda sig mot dem. Tess tackar därefter nej till ”presenterna” som Nikka har tagit med till henne.

Tidskoder i avsnittet

  • 00.00 Inledning
  • 02.03 TV4:s nätfiske
  • 08.39 Bygg din egen brandvägg
  • 09.59 Evil maid-attacker (veckans huvudämne)

Omtalat i avsnittet

Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras tillsammans med.

Detta poddavsnitt och tillhörande shownotes är publicerade under CC BY 4.0-licens med undantag för bilder där en annan fotograf är angiven.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar