En "evil maid" städar kontor.
Foto: Depositphotos

Podd #69: Evil maid-attacker

Förra veckan handlade Bli säker-podden om Thunderspy-attacken. Vi förklarade att det var en så kallad ”evil maid-attack”. Termen ”evil maid” kommer från idén om att städaren på ett hotell blir mutad att hjälpa angripare komma åt innehållet på en hotellgästs dator.

Som vi sade i förra avsnittet är det endast personer i de högsta riskgrupperna som behöver oroa sig för Thunderspy-attacken. Det finns dock många andra evil maid-attacker och dessa kan även drabba normalanvändare. I veckans podd berättar Nikka om vanliga evil maid-attacker och hur det går att skydda sig mot dem. Tess tackar därefter nej till ”presenterna” som Nikka har tagit med till henne.

Tidskoder i avsnittet

  • 00.28 Inledning
  • 02.03 TV4:s nätfiske
  • 08.39 Bygg din egen brandvägg
  • 09.59 Evil maid-attacker (veckans huvudämne)

Omtalat i avsnittet

Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras tillsammans med.

Denna artikel är publicerad under Creative Commons CC BY 4.0-licens (gäller ej tillhörande bilder där annan fotograf är angiven). Det innebär att du får kopiera, bearbeta och vidaredistribuera materialet.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkedin
Dela på email
Tipsa via e-post

Kommentera

Ballonger formade som numret 2021.

Podd #101: Nyårsavsnittet 2021

Vad kommer att hända på IT-säkerhetsområdet under det nya året? Det spekulerar Tess och Nikka kring i veckans avsnitt av Bli säker-podden.