Säkerhets­uppdateringar augusti 2020

Sin vana trogen släppte Microsoft och Adobe månadens säkerhetsuppdateringar under gårdagskvällen, på månadens andra tisdag. Det innebär att vi idag har ett gäng säkerhetsuppdateringar att installera på våra datorer.

På Microsoft-fronten är det extra viktigt att installera uppdateringarna snarast möjligt. Av de 120 sårbarheter som Microsoft åtgärdar den här månaden är det nämligen två som redan utnyttjas i pågående attacker (rapporterat av Microsoft, via Bleeping Computer).

Windows Update installerar augustis uppdateringar.
Installera månadens säkerhetsuppdateringar snarast möjligt.

Säkerhetsuppdateringarna är släppta till Windows 8.1 och senare samt Office 2010 och senare (gäller Windows-versionen av Office-paketet). Observera att Office 2010 går ur tiden i oktober, så det är hög tid att uppgradera till en modernare version av Office på eventuella berörda datorer.

Kritiska sårbarheter i Acrobat Reader

Förra månaden släppte Adobe inga säkerhetsuppdateringar till sin problemtyngda PDF-visare Acrobat Reader. Den här månaden tar de igen det och åtgärdar 25 sårbarheter varav elva är kritiska. Flera av dem kan utnyttjas för att köra kod på en utsatt dator, så uppdateringarna bör installeras omgående.

Kom ihåg att Acrobat inte uppdateras automatiskt via Creative Cloud-kontrollprogrammet. Öppna istället Acrobat och välj Kontrollera om det finns uppdateringar från Hjälp-menyn.

Uppdateringarna är tillgängliga för Acrobat 2015 och senare. Äldre Acrobat-versioner underhålls inte längre och måste avinstalleras från alla datorer.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar