Uppdateringsikon på Windows-bakgrund
­

Säkerhets­uppdateringar augusti 2020

Sin vana trogen släppte Microsoft och Adobe månadens säkerhetsuppdateringar under gårdagskvällen, på månadens andra tisdag. Det innebär att vi idag har ett gäng säkerhetsuppdateringar att installera på våra datorer.

På Microsoft-fronten är det extra viktigt att installera uppdateringarna snarast möjligt. Av de 120 sårbarheter som Microsoft åtgärdar den här månaden är det nämligen två som redan utnyttjas i pågående attacker (rapporterat av Microsoft, via Bleeping Computer).

Windows Update installerar augustis uppdateringar.
Installera månadens säkerhetsuppdateringar snarast möjligt.

Säkerhetsuppdateringarna är släppta till Windows 8.1 och senare samt Office 2010 och senare (gäller Windows-versionen av Office-paketet). Observera att Office 2010 går ur tiden i oktober, så det är hög tid att uppgradera till en modernare version av Office på eventuella berörda datorer.

Kritiska sårbarheter i Acrobat Reader

Förra månaden släppte Adobe inga säkerhetsuppdateringar till sin problemtyngda PDF-visare Acrobat Reader. Den här månaden tar de igen det och åtgärdar 25 sårbarheter varav elva är kritiska. Flera av dem kan utnyttjas för att köra kod på en utsatt dator, så uppdateringarna bör installeras omgående.

Kom ihåg att Acrobat inte uppdateras automatiskt via Creative Cloud-kontrollprogrammet. Öppna istället Acrobat och välj Kontrollera om det finns uppdateringar från Hjälp-menyn.

Uppdateringarna är tillgängliga för Acrobat 2015 och senare. Äldre Acrobat-versioner underhålls inte längre och måste avinstalleras från alla datorer.

Denna artikel är publicerad under Creative Commons CC BY 4.0-licens (gäller ej tillhörande bilder där annan fotograf är angiven). Det innebär att du får kopiera, bearbeta och vidaredistribuera materialet.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkedin
Dela på email
Tipsa via e-post

Kommentera

Barnbarn hjälper mormor med datorproblem.

Podd #87: Hjälp på distans

Hur kan vi hjälpa våra vänner med IT-säkerhetsrelaterade datorproblem på distans? I veckans podd tipsar vi om tre kostnadsfria lösningar för Windows och Mac OS.

Man med paraply ser Firefox Send-logotypen

Firefox Send kom aldrig tillbaka

I början av sommaren stängdes Firefox Send tillfälligt. Den temporära nedstängningen blev tyvärr en permanent sådan. Fildelningstjänsten kommer inte tillbaka.