Podd #95: Integritets­problem i Stora södern

Släppet av nya Mac OS Big Sur gick knappast som Apple hade hoppats. Utöver driftproblem under lanseringskvällen kantades också lanseringen av en integritetsskandal. Under kvällstidningsrubriken som ”din dator är inte din” skrevs det om hur Apple spionerade på sina användare. I veckans podd reder vi ut vad som egentligen har hänt och huruvida det i själva verket är en skandal.

Tidskoder i avsnittet

  • 00.20 Inledning
  • 01.24 Återkoppling från förra veckan
  • 04.21 Endast HTTPS i Firefox 83
  • 08.17 Krafttag mot zoombombing
  • 10.06 Lösning på Webauthn-problemet
  • 15.48 Integritetsproblem i Stora södern (veckans huvudämne)

Omtalat i avsnittet

Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras tillsammans med.

Denna artikel är publicerad under Creative Commons CC BY 4.0-licens (gäller ej tillhörande bilder där annan fotograf är angiven). Det innebär att du får kopiera, bearbeta och vidaredistribuera materialet.