Podd #104: Väldigt fysisk utpressning

I flera tidigare poddavsnitt har Tess och Nikka pratat om digital utpressning. I veckans poddavsnitt berättar de om hur utpressningen nu har spridit sig till världen utanför datorn. Bland offren finns män som använder det digitala kyskhetsbältet Cellmate. På grund av upptäckta sårbarheter har utpressare kunnat låsa bältet på distans och kräva en lösensumma för att låsa upp det igen.

Tidskoder i avsnittet

  • 00.21 Inledning
  • 01.15 Sårbarhet i VLC
  • 05.00 Lösenordsbytardagen
  • 11.34 Massflykt från Whatsapp
  • 15.47 Väldigt fysisk utpressnings (veckans huvudämne)

Omtalat i avsnittet

Dessa shownotes finns också hos Bredband2 som podden produceras tillsammans med.

Denna artikel är publicerad under Creative Commons CC BY 4.0-licens (gäller ej tillhörande bilder där annan fotograf är angiven). Det innebär att du får kopiera, bearbeta och vidaredistribuera materialet.