Säkerhets­uppdateringar augusti 2021

Igår inträffade den månatliga patch-tisdagen. Idag finns det därför ett gäng säkerhetsuppdateringar att installera, även om antalet åtgärdade sårbarheter är ganska få för omväxlings skull. Den här månaden är åtgärdar Microsoft ”bara” 51 sårbarheter. Sju av dem är klassade som kritiska, så det är ändå av högsta vikt att installera uppdateringarna omgående. Bleeping Computer rapporterar också att tre av sårbarheterna redan var kända och att en av dem har synts till i aktiva attacker.

Windows Update installerar månadens säkerhetsuppdateringar.
Installera snarast månadens säkerhetsuppdateringar.

Adobe åtgärdade samtidigt ett flertal sårbarheter i Adobe Connect och Adobe Magento, men varken Acrobat Reader eller någon annan av Creative Cloud-apparna fick några säkerhetsuppdateringar den här patch-tisdagen.

Uppdatering 2021-08-17: Idag släppte Adobe säkerhetsuppdateringar för Creative Cloud-apparna. Adobe åtgärdade bland annat två kritiska sårbarheter i Photoshop, tolv kritiska sårbarheter i Bridge och en kritisk sårbarhet i After Effects.

Passa på att rensa inför hösten

Månadens patch-tisdag lägger således en ovanligt liten börda på vanliga kontorsmedarbetare. Vi vill därför passa på att tipsa om att rensa upp på datorn inför höststarten. Gå igenom alla appar som är installerade på datorn. Avinstallera apparna som du inte längre använder. Starta apparna som du vill ha kvar och låt dem leta efter uppdateringar. Öppna Microsoft Store respektive Apple App Store och säkerställ att inga uppdateringar ligger på vänt. Därefter är datorn uppdaterad och redo för hösten.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar