Kriminella stjäl vår prestanda och batteritid

Det är dyrt att bryta (utvinna) kryptovalutor. Det är strömkrävande och förutsätter tillgång till snabba datorer. Nätets kriminella löser problemet enkelt: de använder andras datorer och belastar andra elräkningar. Genom att infektera populära webbplatser kan de använda våra webbläsare för att bryta kryptovalutor. Vi får stå för elkostnaden och blir samtidigt av med såväl prestanda som batteritid.

Lyckligtvis är det enkelt att stoppa detta missbruk av våra webbläsare. I denna film går vi igenom hur du konfigurerar webbfiltreringsverktyget Ublock Origin för att spärra alla försök att missbruka din webbläsare i valutautvinningssyfte.

Tips! I årets tredje nummer av tidningen Datormagazin skriver jag en krönika om detta problem samt andra kryptovalutarelaterade sätt som kriminella kan tjäna pengar på oss.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar