Kedjebrev på Facebook

Ett kedjebrev som sprids på Facebook påstår att vi kan få våra Facebook- och bankkonton kapade ifall vi accepterar en specifik vänförfrågan. Detta stämmer inte och är tekniskt omöjligt.

Falsk varning i kedjebrev på Facebook

Kedjebrev som dessa har länge förpestat tillvaron Facebook-användare. Våra vänner som sprider kedjebreven gör det säkerligen med bästa välmening. De tänker att det är bättre att varna en gång för mycket än en gång för lite. Tyvärr finns det nackdelar med att sprida kedjebrev som dessa. Tidningen Metro rapporterar att det här kedjebrevet hänger ut en oskyldig person som hackare, något han knappast uppskattar.

Det finns inga tekniska risker med att acceptera vänner på Facebook. Det som du däremot ska vara försiktig med är att klicka på länkar som kommer från okända personer. Tänk också på att inte logga in med ditt Facebook-konto på webbplatser som du inte själv har aktivt valt att gå till. Mer information om detta finns i veckans avsnitt av ”IT-support för alla”.

Tips! Om du känner någon som bör se detta avsnitt kan du skicka följande länk till honom eller henne: https://nikka.systems/itfa8.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar