Tävling: Vinn med dina säkerhetstips på Facebook

Vi har sett hur sociala medier används för att lura våra vänner. I februari passar vi därför på att använda sociala medier för att motverka bedrägerier. Det gör vi genom att ni läsare delar med er av era bästa IT-säkerhetstips till era vänner. Som tack har ni, varje vecka, chans att vinna VPN-tjänsten F-secure Freedome.

F-secure Freedome är en VPN-tjänst som gör att du kan surfa på nätet utan att din operatör eller någon annan kan avlyssna dig. Det är perfekt för att surfa säkert på öppna wifi-nät. Freedome gör också att du kan surfa ut via andra länder, för att låtsas vara i ett annat land. På så sätt kan du exempelvis komma åt SVT Play på utlandssemestern (delar av SVT Play är av rättighetsskäl geografiskt begränsat till Sverige).

Du deltar i tävlingen genom att gå till Nikka Systems tävlingsinlägg på Facebook och skriva ditt bästa IT-säkerhetstips i kommentarsfältet. Tagga gärna en vän som borde läsa ditt tips. Om ditt tips blir veckans bästa IT-säkerhetstips, vinner du två F-secure Freedome-licenser med:

 • obegränsad data
 • tre enheter per licens
 • möjlighet att surfa ut via över olika 20 länder
 • stöd för Windows och Mac OS
 • stöd för Android, iPhone och iPad.

(Värde: 930 kr totalt)

Tävlingen pågår varje hela februari och en ny vinnare presenteras efter varje veckas slut på denna webbsida samt Nikka Systems Facebook-sida. Totalt tävlas tio licenser ut (två per tävlingsperiod):

 • 1 – 4 februari (kort vecka).
 • 5 – 11 februari
 • 12 – 18 februari
 • 19 – 25 februari
 • 26 – 28 februari (kort vecka).

Tävlingsinformation

Tävlingen anordnas av Nikka Systems Sverige AB. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Tävlingen är varken sponsrad, godkänd, administrerad eller körs i samarbete med Facebook eller F-secure.

 • Du får dela med dig av flera tips, men enbart ditt första tips per vecka registreras i tävlingen.
 • Du som vinner väljer själv vem du vill ge den andra licensen (eller om du vill behålla båda licenserna själv).
 • Du får delta på nytt varje vecka.
 • Vinnaren utses av en jury vars beslut ej kan överklagas. Vinnaren presenteras på denna webbsida samt på Nikka Systems Facebook-sida.
 • Vinnaren får båda licenserna skickat elektroniskt. Vinnaren ansvarar själv för att ge den andra licensen till sin vän (eller behålla den själv).
 • Personer som har koppling till Nikka Systems får ej tävla.
 • Nikka Systems har rätt att använda samtliga tips i filmer, böcker, artiklar och annan media (inkl. information om att tipset kom in via denna tävling).
 • Nikka Systems har inget samarbete med F-secure och denna tävling är inte sponsrad av F-secure.

Säkerheten i F-secure Freedome

Det finns många olika VPN-tjänster. De har alla sina respektive för- och nackdelar, vilket jag behandlar närmare i den kommande Bli säker-boken. Prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev för att få tillgång till förhandsinformation.

F-secure Freedome är enligt mig VPN-tjänsten som är bäst för den stora allmänheten (februari 2018). Den är enkel att installera, enkel att förstå och enkel att använda. Det märks att F-secure tänkte till när de utvecklade tjänsten. Under ytan använder Freedome Open-VPN-protokollet, vilket är det säkraste alternativet. Applikationen konfigurerar allt automatiskt för att användare inte ska råka ut för exempelvis DNS-läckor (mer info om riskerna med detta i den kommande boken). F-secure har också en tydlig och enkel sekretesspolicy för tjänsten. Det finns tjänster som erbjuder ännu högre sekretessnivåer, men nivån som F-secure har lagt sig på finner jag som en rimlig avvägning för målgruppen. F-secure bearbetar viss metadata och loggar anonymiserad statistik, men de inspekterar inte något av innehållet i trafiken.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar