Flash Player-logotypen

Avinstallera Adobe Flash Player

Adobe Flash Player, som förr användes för videouppspelning och interaktiva webbelement, är ett ständigt säkerhetsproblem. Nu har det upptäckts ett nytt säkerhetshål som används för att infektera användare. Adobe har tyvärr ingen uppdatering tillgänglig än, så om du inte har ett stort behov av Adobe Flash Player bör du avinstallera programmet.

Det räcker inte med att inaktivera Adobe Flash i webbläsaren. Adobe har upptäckt en pågående attack där mejlbifogade Microsoft Word-dokument innehåller infekterande Flash-kod.

Adobe räknar med att ha en uppdatering tillgänglig under nästa vecka, men om du inte prompt behöver Adobe Flash Player finns det ingen anledning att återinstallera programmet. Adobe har påbörjat nedläggningen av programmet och de kommer att sluta underhålla det helt 2020.

Lämna en kommentar

Fler Bli säker-nyheter

Nyhetsbrev

Få Bli säker-nyheterna till din inkorg en gång per vecka. Läs mer.

Följer du oss?