Veckans vinnartips: Använd tvåfaktor

Varje vecka, under hela februari, utser vi en ny vinnare i vår Facebook-tävling. Vinnaren är den som delar med sig av det bästa IT-säkerhetstipset. Veckans vinnartips kom från Emre Sen och lyder: använd alltid en tvåfaktorsautentiseringslösning om möjligt.

Ett enstaka lösenord är ett för svagt skydd för våra känsligaste konton, till exempel vår mejl, vår lösenordshanterare och våra sociala medier. Skulle vi läcka våra lösenord dit blir konsekvenserna ödesdigra. Därför finns det möjlighet att slå på tvåfaktorsautentisering på alla dessa tjänster. Då räcker det inte med ett lösenord vid första inloggningen på en ny dator. Det krävs även en andra faktor, till exempel en app som genererar tidsbestämda koder eller en USB-nyckel.

I veckans vinnarvideo visar vi hur du kommer igång med den vanligaste lösningen för tvåfaktorsautentisering: Google Authenticator. Det är en gratisapp som finns till både Android och Iphone.

Se även förra veckans vinnartips: använd en lösenordshanterare.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar