Lästips: Vilken är den bästa lösenordshanteraren?

I väntan på att någon uppfinner ett bättre autentiseringssystem än lösenord behövs lösenordshanterare. Det är appar till datorn och mobilen som skyddas av ett huvudlösenord. I apparna lagras unika lösenord för alla webbplatser och webbtjänster, men dessa unika lösenord behöver användarna inte komma ihåg. De behöver bara komma ihåg sina huvudlösenord, så sköter lösenordshanterarna resten.

Det finns många olika lösenordshanterare. De mest lättanvända är de molnbaserade lösenordshanterarna i och med att de synkroniserar alla webbplats- och webbtjänsteunika lösenord mellan våra enheter.

Tre av de mest populära molnbaserade lösenordshanterarna är Lastpass, Dashlane och 1password. I det senaste numret av Datormagazin kan du läsa vad som skiljer mellan dem och vilken av dem som är bäst i våra ögon.

(Datormagazin 2018/6 finns i butik nu! Du kan även prenumerera på Datormagazin eller läsa den via Readly och Ztory. Karl Emil Nikka från Nikka Systems är frilansare och säkerhetskrönikör i Datormagazin.)

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar