Hårdvarunyckeln Yubikey Neo i dator

Lastpass på Iphone får stöd för Yubikey

Lösenordshanteraren Lastpass stöder många olika lösningar för tvåfaktorsautentisering. Utöver deras egen push-notisskickande app stöder de Google Authenticator och Microsoft Authenticator som genererar tidsbegränsade, sexsiffriga koder. Lastpass stöder även tvåfaktorsautentisering med hårdvarunyckeln Yubico Yubikey som måste sitta fysiskt i datorns eller mobilens USB-port för att nya inloggningar ska godkännas.

Det finns flera olika Yubikey-modeller. De ansluts antingen via den traditionella USB-kontakten (USB-A), den mer moderna USB-C-kontakten eller via NFC (närfältskommunikation). Yubico har tyvärr inte släppt någon Yubikey med Lightning-kontakt än, vilket har begränsat stödet till datorer och Android-mobiler. Apples nyare Iphone-modeller har visserligen inbyggt NFC-stöd, men Apple har fram tills nu begränsat Iphones NFC-användningsområde till betalningslösningar. Det blir det ändring på nu –  och idag lanserade Lastpass stöd för Yubikey i deras IOS-app!

Yubikey stöds i Lastpass-appen på Iphone 7- och Iphone 8-serien samt Iphone X. Observera att lösningen kräver en Yubikey med NFC-stöd (d.v.s. Yubikey Neo). Tyvärr finns ännu ingen Yubikey som har både NFC-stöd och USB-C-kontakt, men det går utmärkt att registrera flera Yubikey-nycklar till samma Lastpass-konto. Denna möjlighet är också lämplig för att registrera en ”backup-Yubikey”.

Mer information om Yubikey på IOS finns på Lastpass webbsida. Yubikey är en av Nikka Systems rekommenderad lösning för tvåfaktorsautentisering.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkedin
Dela på email
Tipsa via e-post

Lämna en kommentar

Fler Bli säker-nyheter

Nyhetsbrev

Få Bli säker-nyheterna till din inkorg en gång per vecka. Läs mer.

Följer du oss?