Lastpass på Iphone får stöd för Yubikey

Lösenordshanteraren Lastpass stöder många olika lösningar för tvåfaktorsautentisering. Utöver deras egen push-notisskickande app stöder de Google Authenticator och Microsoft Authenticator som genererar tidsbegränsade, sexsiffriga koder. Lastpass stöder även tvåfaktorsautentisering med hårdvarunyckeln Yubico Yubikey som måste sitta fysiskt i datorns eller mobilens USB-port för att nya inloggningar ska godkännas.

Det finns flera olika Yubikey-modeller. De ansluts antingen via den traditionella USB-kontakten (USB-A), den mer moderna USB-C-kontakten eller via NFC (närfältskommunikation). Yubico har tyvärr inte släppt någon Yubikey med Lightning-kontakt än, vilket har begränsat stödet till datorer och Android-mobiler. Apples nyare Iphone-modeller har visserligen inbyggt NFC-stöd, men Apple har fram tills nu begränsat Iphones NFC-användningsområde till betalningslösningar. Det blir det ändring på nu –  och idag lanserade Lastpass stöd för Yubikey i deras IOS-app!

Yubikey stöds i Lastpass-appen på Iphone 7- och Iphone 8-serien samt Iphone X. Observera att lösningen kräver en Yubikey med NFC-stöd (d.v.s. Yubikey Neo). Tyvärr finns ännu ingen Yubikey som har både NFC-stöd och USB-C-kontakt, men det går utmärkt att registrera flera Yubikey-nycklar till samma Lastpass-konto. Denna möjlighet är också lämplig för att registrera en ”backup-Yubikey”.

Mer information om Yubikey på IOS finns på Lastpass webbsida. Yubikey är en av Nikka Systems rekommenderad lösning för tvåfaktorsautentisering.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar