Kjell & Company-grundare investerar i nytt IT-säkerhetsföretag

IT-säkerhetsföretaget Nikka Systems specialiserar sig på säkerhetsutbildningar för framförallt slutanvändare. Företaget grundades 2017 av Karl Emil Nikka. Genom en riktad nyemission tar företaget nu in kapital för att kunna växa snabbare. Samtidigt träder Marcus Dahnelius, medgrundare av elektronikkedjan Kjell & Company, in i styrelsen.

– Det känns betryggande att få in Marcus kompetens och erfarenheter i styrelsen, berättar Karl Emil Nikka.

Behovet av att växa snabbare grundas i ett oväntat stort intresse för Nikka Systems kommande, webbaserade säkerhetsutbildningar för företag. Under sommaren lanseras den första kursen ”Grundläggande IT-säkerhet”. Den innefattar allt från säkerhetskopiering och lösenordshantering till säkra webbvanor och identifiering av nätfiske. Användarna lär sig förstå vilka konkreta faror som finns, hur tänkbara attacker kan undvikas och hur IT-säkerheten läggs på en ändamålsenlig nivå.

– Jag tror att många företag fick upp ögonen för säkerhetsbrister i samband med GDPR-kartläggningen, fortsätter Karl Emil Nikka. För att åtgärda dessa upptäckta brister krävs nya arbetssätt och djupare förståelse från alla användare. Företagets data blir trots allt aldrig säkrare än användarna som hanterar den.

Marcus Dahnelius var med och tog Kjell & Company från en enskild butik till en kedja i två länder med inköpsbolag i Kina. Nu tar han en plats som aktiv styrelseledamot i Nikka Systems för att hjälpa företaget göra samma resa.

– Det märks att det finns ett stort behov IT-säkerhetsutbildning på svenska företag i alla storlekar. Vi får in förfrågningar om att köpa in kurserna redan innan de har lanserats, berättar Marcus Dahnelius.

Lagom till årets Bokmässa planerar Nikka Systems även släpp av boken ”Bli säker!”. Den dokumenterar goda säkerhetsvanor och demonstrerar hur lätt det är att arbeta på ett IT-säkert vis.

Mer information om Nikka Systems, inkl. pressarkiv med bilder, finns på Nikka Systems officiella webbplats (nikkasystems.com).

För mer information, kontakta Karl Emil Nikka (grundare)
+46 735181000
ke.nikka@nikkasystems.com

Nikka Systems är utbildningsföretaget som gör det lätt för dig och dina kollegor att arbeta på ett IT-säkert vis. Genom engagerande utbildningsmaterial instiftar Nikka Systems goda IT-säkerhetsvanor som upprätthålls genom kontinuerlig vidareutbildning. Nikka Systems live-kurser, webbkurser och böcker lanseras sommaren 2018. Följ Nikka Systems redan nu på FacebookTwitterInstagramLinkedin och Youtube.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar