IT-säkerhetsföretag bjuder politiker på sommarthriller

Lagom till sommaren får Sveriges riksdagsmän och myndighetschefer en present i form av thrillern ”De 7 nycklarna”. Bakom gåvan står bokens författare, Åsa Schwarz, tillsammans med IT-säkerhetsintresserade privatpersoner och en handfull IT-säkerhetsföretag, bland annat Nikka Systems, Knowit och Atea.

De 7 nycklarna är inte vilken bok som helst. Det är en bok som handlar om hur sårbart vårt uppkopplade samhälle är. Den fiktiva berättelsen avslutas med tio punkter om hur Sveriges säkerhet bör höjas. Förhoppningen är att boken ska väcka ett större intresse för IT-säkerhet hos de 600 mottagarna samt att de ska fundera över hur vi bör stärka Sveriges cybersäkerhet och IT-säkerhetskompetens.

Karl Emil Nikka, grundare av det IT-säkerhetsfokuserade utbildningsföretaget Nikka Systems, ser stort värde i bokutskicket.

– Fiktion med koppling till verkligheten är ett fantastiskt verktyg ur pedagogisk synpunkt. Det kan både vara intresseväckande och lärande, menar Karl Emil Nikka.

Berättelsen i De 7 nycklarna handlar om hur sju personer riskerar livet för att skydda internets oberoende och överlevnad. Även om själva händelseförloppet är ren fiktion, stämmer grundpremisserna för bokens handling överens med verkligheten. Åsa Schwarz har också lyckats med konststycket att smyga in referenser till flera andra reella IT-säkerhetsproblem.

– Jag sträckläste boken och nöjt av alla små referenser som jag såg att Åsa hade fått med, fortsätter Karl Emil Nikka. Hon lyfte exempelvis upp problemet med hur sociala medier kan missbrukas, något som känns högaktuellt inför höstens val.

Bokens avslutande tio punkter om Sveriges IT-säkerhet finns publicerade i sin helhet på författaren Åsa Schwarz webbplats (asaschwarz.se). Boken i sin helhet släpptes nyligen i en ny pocketupplaga och finns också tillgänglig som ljudbok.

I sommar släpper Karl Emil Nikka/Nikka Systems sin nästa bok ”Bli säker”. Till skillnad från De 7 nycklarna är den mer av en handbok inom IT-säkerhet. Utöver Nikka Systems bidrog följande företag till utskicket av böckerna.

  • Atea – ligger i framkant när det gäller cybersäkerhet och jobbar efter devisen ”Vi gör Sverige säkert igen”.
  • Junglemap – är ledande på den nordiska marknaden med digitala utbildningar inom informationssäkerhet och GDPR genom sitt koncept Nanolearning.
  • Knowit – skapar en säker, digital värld där alla kan känna sig trygga.
  • Yobany – arbetar med Human Information Security och utbildar bland annat om spionage och olika inhämtningsmetoder, både tekniska och personbaserade.

För mer information, kontakta:

Åsa Schwarz, författare och initiativtagare
+46 727047080
asa.schwarz@knowit.se

Karl Emil Nikka, grundare av Nikka Systems
+46 735181000
ke.nikka@nikkasystems.com

Nikka Systems är utbildningsföretaget som gör det lätt för dig och dina kollegor att arbeta på ett IT-säkert vis. Genom engagerande utbildningsmaterial instiftar Nikka Systems goda IT-säkerhetsvanor som upprätthålls genom kontinuerlig vidareutbildning. Nikka Systems live-kurser, webbkurser och böcker lanseras sommaren 2018. Följ Nikka Systems redan nu på FacebookTwitterInstagramLinkedin och Youtube.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar