Aktiv webbkamera på Macbook Pro

Krönika: När vi låter oron sätta prioriteringen

Sedan bilden på Mark Zuckerbergs övertejpade webbkamera började spridas har övertäckningsluckor blivit den nya flugan i säkerhetsbranschen. Jag förstår att många klistrar sådana luckor över sina webbkameror, men varför gör vi det egentligen? Webbkameran stirrar oss dagligen argt i ansiktet och väcker vår oro för spionage. Den ständiga påminnelsen, och den enkla åtgärden, gör montering av övertäckningsluckor på företagets datorer till en snabb och synlig åtgärd. Övertäckningsluckorna dämpar oron, men gör de egentligen mer än så?

Den frågan resonerar jag kring i Datormagazin-krönikan ”När vi låter oron sätta prioriteringen”. Krönikan publicerades ursprungligen i Datormagazin 2018/05. Nu finns den även att läsa på Datormagazins webbplats.

Läs När vi låter oron sätta prioriteringen.

(Datormagazin 2018/6 finns i butik nu! Du kan även prenumerera på Datormagazin eller läsa den via Readly och Ztory.)

Lämna en kommentar

Fler Bli säker-nyheter

Julklappstips
En säker julklapp - Nya Bli säker i butik nu!

Nyhetsbrev

Få Bli säker-nyheterna till din inkorg en gång per vecka. Läs mer.

Följer du oss?