Bakom kulisserna: Små förbättringar i nyhetsbrevet

Oavsett sammanhang försöker vi på Nikka Systems spara så lite information som möjligt om våra användare. Det gäller inte enbart användarna på vår lärplattform utan även alla som bara prenumererar på vårt nyhetsbrev eller besöker vår webbplats. Sättet vi arbetar med att minimera datainsamlingen på webbplatsen återkommer vi till i en egen artikel, men du kan själv granska oss genom att knappa in nikkasystems.com på webbtjänsten Webbkoll.

Borttagen spårning av länkklick

Från och med denna veckas nyhetsbrev (som gick ut i tisdags) har vi infört två förbättringar. För det första sparar vi inte längre vilka länkar som ni läsare klickar på. Vi gjorde detta tidigare för att kunna se hur stort intresset var för olika artiklar (att vi gjorde detta framgick av villkoren). Vi brydde oss dock aldrig om att följa upp intresset utifrån länkklick. Den datan var därför onödig att fortsätta samla in.

Som ni kanske märkt är vi stora förespråkare av fördelarna med den nya dataskyddsförordningen GDPR. Ett av de tydliga målen med GDPR är just att företag ska ställa sig frågan: behöver vi denna information? Före GDPR-införandet hade vi troligtvis tänkt att länkklicksdatan var bra att spara för framtiden. Nu gör vi tvärtom: inser att vi inte behöver den för tillfället och låter därför bli att samla in den tills vi eventuellt får nytta av den igen.

Observera att vi inte på något vi säger att det är fel att samla in data om vilka länkar som läsare klickar på. Vi säger bara att det är onödigt för oss att spara den datan – framförallt eftersom vi alltid inlett våra nyhetsbrev med uppmaningen att besöka vår webbplats i stället för att klicka på länkarna (av säkerhetsskäl).

Vi fortsätter däremot att spåra vem och hur många som öppnar våra nyhetsbrev. Detta gör vi för att hålla koll på leveranssäkerheten till olika e-posttjänster och för att kunna rensa bort inaktiva mottagare.

Direktlänkar till webbplatsen

Alla länkar i nyhetsbreven leder nu direkt till aktuell artikel på nikkasystems.com i stället för att gå via en tracking-tjänst. Vi rekommenderar fortfarande att aldrig klicka på länkar i mejl, men nu kan alla läsare i alla fall se att länkarna faktiskt leder till vår webbplats och ingen annanstans.

I samband med detta bytte vi även avsändare för våra nyhetsbrev. De kommer numera från adressen newsletter@news.nikkasystems.com.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar