TV Fox-antennen med bluffstämpel
­

Antennbluffen är tillbaka under nytt namn

Vi har tidigare rapporterat om bluffmakarna som försöker sälja en helt revolutionerande TV-antenn. De påstår sig erbjuda en antenn som kan ta emot över 100 kanaler helt gratis i Ultra HD-upplösning. Aftonbladet uppmärksammade idag att det återigen börjat dyka upp annonser för denna bluffprodukt på Facebook. Den här gången kallar bluffmakarna antennen TV Fix i stället för TV Fox (kreativa bluffmakare). De har också ändrat lite av marknadsföringsinformationen. De har exempelvis bytt ut att antennen fångar upp hemliga lågfrekventa signaler till att den fångar upp hemliga svagutsända signaler (ingetdera stämmer).

Precis som tidigare försöker bluffmakarna få sina offer att beställa antennen utan att tänka efter. Detta gör de genom ett rabatterbjudande som påstås gå ut samma dag (även om de i själva verket kör samma erbjudande dag efter dag). De har också kvar de falska Facebook-omdömena längst ned på sidan.

Karl Emil Nikka kommenterar bluffen i Aftonbladet TV
Karl Emil Nikka kommenterar bluffen i Aftonbladet TV

Läs mer i Aftonbladets artikel Falsk superantenn marknadsförs på Facebook och i vår egen videoartikel Så avslöjar vi antennbluffen.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkedin
Dela på email
Tipsa via e-post

Kommentera

Barnbarn hjälper mormor med datorproblem.

Podd #87: Hjälp på distans

Hur kan vi hjälpa våra vänner med IT-säkerhetsrelaterade datorproblem på distans? I veckans podd tipsar vi om tre kostnadsfria lösningar för Windows och Mac OS.

Man med paraply ser Firefox Send-logotypen

Firefox Send kom aldrig tillbaka

I början av sommaren stängdes Firefox Send tillfälligt. Den temporära nedstängningen blev tyvärr en permanent sådan. Fildelningstjänsten kommer inte tillbaka.