Installera HTTPS Everywhere

Under den gångna veckan publicerade vi en artikelserie om HTTPS. Det är tekniken som både garanterar att vi är på webbplatsen som står i adressfältet och gör att vi kan överföra data krypterat. Läs de föregående artiklarna för mer information:

Vi konstaterade att många webbplatser inte använde HTTPS trots att de stödde det. I väntan på att alla webbplatser konfigureras korrekt kan vi som användare forcera våra webbläsaren till HTTPS-versionen av HTTPS-kompatibla webbplatser (även om webbplatsen föredrar osäkra HTTP). Det gör vi med webbläsartillägget HTTPS Everywhere, vilket är ett av synnerligen få webbläsartillägg som Nikka Systems rekommenderar. Webbläsartillägget är utvecklat i samarbete mellan Tor-projektet och EFF. Det är gratis och finns till både Google Chrome och Mozilla Firefox.

HTTPS Everywhere fungerar inte för alla webbplatser, men är väl värt att använda för webbplatserna som det fungerar på. Som vi skrivit tidigare finns det ingen anledning att inte använda HTTPS idag.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar