Skånetrafikens bussar i Malmö
Foto: Skånetrafiken

Byt lösenord till Skånetrafikens app

Detta är ett tips om en artikel hos Sweclockers. Läs hela artikeln och kommentera nyheten på Sweclockers.

I fjol släppte Skånetrafiken en ny mobilapp för sina resenärer. Den nya appen låter resenärerna köpa biljetter och fungerar även som ett komplement till de traditionella plastkorten. I juni upptäckte en av Skånetrafikens apputvecklare en systemmässig brist som läckte användarnas lösenord. Alla användare måste därför byta lösenord till appen (och eventuella andra webbplatser och appar där samma lösenord har använts).

Incidenter som denna är ytterligare en påminnelse om varför vi bör använda lösenordshanterare så att vi kan ha unika lösenord på alla webbplatser och i alla appar. I Bli säker-boken som släpps senare i oktober visar vi hur lätt det är att komma igång med lösenordshanteraren Lastpass.

Läs hela artikeln och kommentera nyheten på Sweclockers

Sweclockers logotyp

Sweclockers är Sveriges största webbplats om datorer och hårdvara. Karl Emil Nikka är en av deras gästskribenter för IT-säkerhetsrelaterade nyheter.

Fler Bli säker-nyheter

Nyhetsbrev

Få Bli säker-nyheterna till din inkorg en gång per vecka. Läs mer.

Följer du oss?