Windows 10-bakgrunden med paus-symbol

Windows 10-uppdatering raderade användarnas filer

Detta är ett tips om en artikel hos Sweclockers. Läs hela artikeln och kommentera nyheten på Sweclockers.

Tidigare i veckan släppte Microsoft höstens stora Windows 10-uppdatering. Microsofts tanke var att påbörja utrullningen på bred front under den kommande tisdagen. Nu väljer de i stället att pausa utrullningen helt. Bakgrunden är att flera användare har rapporterat om hur deras dokument och bilder försvunnit efter att de har installerat uppdateringen.

Läs hela artikeln och kommentera nyheten på Sweclockers

Kom ihåg säkerhetskopieringen!

Denna incident påminner om vikten av bra säkerhetskopieringsrutiner. Windows 10 har ett inbyggt säkerhetskopieringsprogram vid namn Filhistorik. Precis som namnet antyder säkerhetskopierar det alla användarfiler med versionshantering. Det gör att användarna inte bara kan återställa raderade filer utan även backa tillbaka till tidigare versioner av sina filer.

Bra säkerhetskopieringsrutiner är också det enda fullvärdiga skyddet mot utpressningstrojaner som krypterar alla filer och kräver en lösensumma för att återlämna dem. Mer information om detta (och hur du säkerhetskopierar dina datorer och mobiler) finns i Bli säker-boken som släpps senare i oktober.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkedin
Dela på email
Tipsa via e-post

Lämna en kommentar

Fler Bli säker-nyheter

Inkognitoläge i Google Chrome

Inkognitoläget i webbläsaren

Tess frågade sina vänner varför de använder webbläsarens inkognitoläge. Har vännerna rätt uppfattning om inkognitolägets funktion? Lyssna på veckans podd.