Digitalsamtal spelas i poddradiospelare

Poddradio: Också ointressanta personer blir intressanta

I veckans avsnitt av Digitalsamtal pratar jag (Karl Emil Nikka) med Anders Thoresson om säkerhetsutmaningarna som finns på den moderna arbetsplatsen. Vi pratar bland annat om:

  • vikten av att använda samarbetsplattformar i stället för e-post
  • anledningen till att aldrig använda okrypterade USB-minnen för att flytta filer
  • varför den inbyggda lösenordshanteraren i Chrome alltid bör ersättas av till exempel Lastpass.

Titeln på veckans avsnitt är en referens till Bli säker-kapitlet om riktade attacker. I både podden och det kapitlet pratar vi om hur annars ointressanta personer kan bli språngbrädor i attacker på den egentliga måltavlan. Det är en av anledningarna till att alla måste ta IT-säkerhetsfrågorna på allvar (även personer som anser sig vara ointressanta för digitala brottslingar).

Digitalsamtal är podcasten som sätter teknikutvecklingen i ett samhällsperspektiv. Ett nytt 30-minutersavsnitt släpps varje onsdag. Prenumerera på Digitalsamtal med din favoritapp (t.ex. Pocketcasts som finns till bland annat Android, IOS och Sonos).

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkedin
Dela på email
Tipsa via e-post

Lämna en kommentar

Fler Bli säker-nyheter

Hand som håller sociala medier.

Skydda företagets sociala medier

I veckans poddavsnitt berättar Tess och Nikka hur du ser till att ingen kan kapa företagets sociala medier. Fem enkla tips håller företaget säkert.

Twitter-klistermärken

Skydda företagets Twitter-konto

De svenska Socialdemokraterna har fått sitt Twitter-konto kapat. Så skyddar du ditt och ditt företags Twitter-konto för att aldrig hamna i samma situation.