Stor lösenordsläcka från populär frågesajt

Detta är ett tips om en artikel hos Sweclockers. Läs hela artikeln och kommentera nyheten på Sweclockers.

Den amerikanska webbplatsen Quora kan ha läckt 100 miljoner kontouppgifter. Det är en av de större lösenordsläckorna genom tiderna. Läs mer om lösenordsläckan och kommentera nyheten på Sweclockers.

Tilläggsinformation

Varje gång en lösenordsläcka inträffar måste vi som drabbas byta ut vårt lösenord. Ifall vi, mot bättre vetande, använder samma lösenord på flera webbplatser blir konsekvenserna av en lösenordsläcka ännu större eftersom vi måste byta lösenord på flera ställen. Detta är en av huvudanledningarna till att vi i Bli säker-boken rekommenderar användandet av en lösenordshanterare. En sådan kan inte bara lagra unika lösenord till alla webbplatser vi använder. Den kan också varna ifall vi råkar ha samma lösenord på fler än en webbplats.

I Bli säker-boken tipsar vi också om Troy Hunts fantastiska gratistjänst Have I Been Pwned. Där kan du söka efter din e-postadress och se om den finns med i någon annan av de senaste årens läckor.  Om den gör det bör du säkerställa att du har bytt lösenord efter att läckan inträffade. Troy Hunts sida är helt legitim att använda och du riskerar inte att få skräppost av att ange din e-postadress där.

Webbtjänsten Have I Been Pwned
Alice kontrollerar sin e-postadress på “Have I Been Pwned?” (ur Bli säker 2019).

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar