Riksdagsledamöterna har fått sina julklappar

Förra veckan skickade vi Bli säker-boken till Sveriges 349 riksdagsledamöter. De fick boken som en tidig julklapp för att höja sin medvetenhet om IT-säkerhet och förstå hur viktigt det är att lyfta de allt större IT-säkerhetshoten på den politiska agendan.

Läs mer om utskicket i förra veckans pressmeddelande.

Böckerna anlände under den gångna veckan till riksdagshuset. Exakt när de anlände är oklart eftersom de enligt Postnords system fortfarande ligger på Årsta-terminalen (där de enligt systemet har legat sedan natten mot den gångna måndagen). Vi vet dock att böckerna har kommit fram eftersom Jan Ericson (M) tidigare idag hörde av sig och tackade för boken.

Tillsammans med böckerna bifogade vi ett följebrev. I det står bland annat följande.

Jag skickar boken av två anledningar. För det första hoppas jag att du får personlig nytta av den. För det andra vill jag påminna dig om hur viktigt det är att få upp IT-säkerheten på den politiska agendan. Som jag skrev i ett pressmeddelande förra veckan måste IT-säkerhetsfrågorna finnas med i alla beslutsprocesser. Om vi ska ha ett fungerande samhälle och låta Sverige utvecklas som kunskapsnation måste IT-säkerhetsfrågorna tas på allvar. Vad detta innebär rent konkret sammanfattade Åsa Schwarz väl i efterordet till sin thriller De 7 nycklarna (som alla riksdagsledamöter fick av bl.a. Nikka Systems och Knowit i sommarpresent).

I följebrevet finns också en länk till Åsa Schwarz webbplats där hon har publicerat det nämnda efterordet, vilket jag rekommenderar alla att läsa.

Om du känner några av våra folkvalda riksdagsledamöter får du gärna fråga dem ifall de har hunnit bläddra i boken (eller i alla fall hunnit läsa den tillhörande sammanfattningen som summerar bokens innehåll med tio meningar).

Tips! Ifall du har några personer i din bekantskapskrets som också skulle behöva stärka sin IT-säkerhetskompetens kan du beställa årets säkraste julklapp från någon av bokens återförsäljare för cirka 149 kronor (rek. pris).

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar