Patrick Miller: lösningen är säkerhetsmedvetenhet

Missade du höstens CS3STHLM-säkerhetskonferens eller vill du återuppleva några av presentationerna? Nu har du chansen. Organisatören bakom CS3STHLM har precis börjat lägga upp presentationerna på Youtube (gratis).

Föreläsningstips: Running with Scissors

Patrick Miller, säkerhetsrådgivare och grundare av Energysec, inledde CS3STHLM-konferensens andra dag. Merparten av sin presentation Running with Scissors ägnade han åt att förklara hur organisationer ska skydda sig mot dagens hot. Även om själva konferensens huvudsakliga fokus ligger på säkerhet i integrerade styrsystem, var råden som Miller gav allmängiltiga och värdefulla för alla typer av organisationer.

Miller konstaterade bland annat att fokus bör läggas på att utbilda personerna som arbetar med systemen.

What I would like is not an IDS or an IPS. I want an “APS” – I want an Aware Person System. That’s what I want, because that’s the most important part of any program you got. /…/ The solution is always security awareness. We need aware people that know what to do when things go wrong.

Patrick Miller

Du som arbetar med att säkra upp din organisation bör inleda året med att lyssna på Millers inspirerande dragning. Undertecknad kan inte annat än hålla med om hans slutsatser.

CS3STHLM 2019

CS3STHLM-konferensen återvänder i år för sin sjätte upplaga. Just nu kan du köpa Early bird-biljetter med 30 % rabatt på ordinarie pris. Konferensen går av stapeln i 21-24 oktober på Nalen i Stockholm.

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar