Patrick Miller på CS3 STHLM 2018
Foto: Omnisiens AB (CS3 STHLM)

Patrick Miller: lösningen är säkerhetsmedvetenhet

Missade du höstens CS3 STHLM-säkerhetskonferens eller vill du återuppleva några av presentationerna? Nu har du chansen. Organisatören bakom CS3 STHLM har precis börjat lägga upp presentationerna på Youtube (gratis).

Föreläsningstips: Running with Scissors

Patrick Miller, säkerhetsrådgivare och grundare av Energysec, inledde CS3 STHLM-konferensens andra dag. Merparten av sin presentation Running with Scissors ägnade han åt att förklara hur organisationer ska skydda sig mot dagens hot. Även om själva konferensens huvudsakliga fokus ligger på säkerhet i integrerade styrsystem, var råden som Miller gav allmängiltiga och värdefulla för alla typer av organisationer.

Miller konstaterade bland annat att fokus bör läggas på att utbilda personerna som arbetar med systemen.

What I would like is not an IDS or an IPS. I want an “APS” – I want an Aware Person System. That’s what I want, because that’s the most important part of any program you got. /…/ The solution is always security awareness. We need aware people that know what to do when things go wrong.

Patrick Miller

Du som arbetar med att säkra upp din organisation bör inleda året med att lyssna på Millers inspirerande dragning. Undertecknad kan inte annat än hålla med om hans slutsatser.

CS3 STHLM 2019

CS3 STHLM-konferensen återvänder i år för sin sjätte upplaga. Just nu kan du köpa Early bird-biljetter med 30 % rabatt på ordinarie pris. Konferensen går av stapeln i 21-24 oktober på Nalen i Stockholm.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på Linkedin
Dela på email
Tipsa via e-post

Lämna en kommentar

Fler Bli säker-nyheter

Smart belysning som styrs via mobilen.

Det säkra smarta hemmet

I veckans poddavsnitt pratar Nikka med Marko Rajkovic om det säkra smarta hemmet. Vad bör vi tänka på ur ett säkerhetsperspektiv när vi automatiserar våra hem?