Januaris Windows-uppdateringar och sista året med Windows 7

Den här veckan inföll den andra tisdagen i månaden, det vill säga månadens “patch-tisdag”. Sin vana trogen släppte Microsoft då månadens säkerhetsuppdateringar till Windows, vilka nu kan laddas ned och installeras (genom Windows Update).

Månadens uppdateringar är viktiga att installera snarast möjligt. De åtgärdar flera kritiska säkerhetsbrister som kan användas i fjärrangrepp om de inte installeras. Cert-se (en del av MSB) har gått ut med en rekommendation om att snarast installera uppdateringarna. Mer information om uppdateringarna finns på Microsofts webbplats.

Installera januaris säkerhetsuppdateringar.
Installera januaris säkerhetsuppdateringar.

Sista året med Windows 7

Microsoft uppdaterar Windows 7, Windows 8.1 och Windows 10. Windows 7 sjunger dock på sista versen då det nu endast kvarstår ett år innan Microsoft lägger ned underhållet. Det är därför hög tid att uppgradera befintliga Windows 7-datorer till en nyare Windows-version.

Windows-versionUtgångsdatum
Windows 7 SP1januari 2020
Windows 8.1januari 2023
Windows 10aktuell version

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar