Uppdateringar för Mac OS och IOS januari 2019

Apple har precis släppt januaris säkerhetsuppdateringar för Mac OS och IOS. Uppdateringarna täpper till flera allvarliga säkerhetsbrister, så det är viktigt att uppdatera snarast möjligt.

Uppdateringar för Mac OS

Likt den senaste Mac OS-säkerhetsuppdateringen fortsätter Apple att underhålla de tre senaste versionerna av Mac OS. Följande versioner är alltså godkända att köra:

  • Mac OS 10.14 (Mojave)
  • Mac OS 10.13 (High Sierra)
  • Mac OS 10.12 (Sierra).

Äldre versioner av Mac OS (version 10.11, El Capitan, och tidigare) är däremot att betrakta som nedlagda och sårbara. Mac-datorer som kör ett äldre operativsystem måste uppdateras till en nyare version, vilket är kostnadsfritt för såväl privatpersoner som företag.

Mac OS 10.14.3 är nu tillgänglig.
Mac OS 10.14.3 är nu tillgänglig. Dags att uppdatera.

Uppdateringar för IOS

På IOS-fronten underhåller Apple endast den senaste versionen (IOS 12). Lyckligtvis är kompatibilitetsproblemen mellan IOS-versioner betydligt mindre än mellan Mac OS-versioner, vilket gör att de flesta användarna redan har uppdaterat till IOS 12.

IOS 12 är tillgängligt för alla Iphone-modeller från och med Iphone 5s. Det innebär att Apple 2019 fortfarande underhåller mobiler som de sålde 2013. På Apple Watch-fronten är det desto dystrare toner. Den första Apple Watch-modellen (som såldes 2015-2016) har inte fått någon av de senaste säkerhetsuppdateringarna. Det lär svida för Apple-entusiaster som köpte den numera nedlagda guldversionen av Apple Watch.  

Kommentarer

Delta i diskussionen. Logga in med ditt befintliga konto på Nikka Systems Academy eller skapa ett nytt konto helt gratis.

Kommentar